Skvrny na jahodníku - co to je?

host - 248.131 (?) 
2.11.2014 11:49

Záleží na počasí. Až není sníh, nemrzne, je oschlá půda, dělají se záhony, tak je očistím, dám cererit a zaleji, pak zalévám podle počasí, i když ostatní záhony ještě nezalévám.           Lída

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Saffronia - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (65) - 187.79 (?), 4.11.2014 7:00

To by mě taky nenapadlo. V horkém suchém létě člověka zalévání napadne spíš.

Listí jsem vyházela, zatím mi opadaly broskve, které byly taky něčím chycené, a ořechy, tak to mi obojí přišlo hloupé i do kompostu, šlo to všechno pryč. Ale ještě se drží jabloně, ty jsou zdravé, tak to tam nastelu a na jaře s prvním teplem začnu vlhčit půdu.

Střídáte ta hnojiva v závislosti na vývojové fázi jahodníků? Asi jarní rostlinky budou potřebovat jiné složení minerálů než květy jdoucí do plodu, tuším..?

host - 248.131 (?), 4.11.2014 21:57

S těmi hnojivy to nepřeháním... Moje "péče" o jahody : Zjara po očištění dám cererit (ten se stopovými prvky - pozor, některé je neobsahují), pokud se mi zdá, že málo rostou, zaleji Kristalonem Start. Pak už nehnojím, až po sklizni opět cereritem posypu záhon, který ponechávám na další rok. Ostříhám staré listy, postříkám Kuprikolem a nakelímkuji sazenice, ostatní odstraním. Zakořeněné sazenice začátkem srpna vysadím na nový záhon. Před příchodem zimy mezi trsy nasypu kompost.           Lída

Karmen
Karmen
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty