Hezký večer,
něco podobného se děje jedné z mých rostlin. Jedná se o Stromanthe Sanguinea (ačkoli cedulka z obchodu hlásala Calathea Triostar, i když ono je to prašť jako uhoď). Mám ji něco přes měsíc, při koupi byla v pořádku, nic jí nechybělo. Hned po přinesení domů jsem ji přesadila, do směsi substrátu pro pokojové rostliny, rašeliny a perlitu. Zeminu udržuju vlhkou, min. jednou denně ji rosím. Za ten měsíc, co ji mám, vyrostla jak blázen. Mám jí v polostínu, i když přiznávám, že na ni občas slunce svítí, ale to řeším záclonou.
Asi před týdnem jsem si všimla černání špiček listů, viditelné je to hlavně zespoda. Když se na list podívám nad lampou, zčernalá místa jsou průsvitná.
Napadlo mě, že by to mohlo být suchým vzduchem. Jakou máme v bytě vlhkost nevím, ale nějak extra sucho tu není, na suchý vzduch jsem citlivá i já a navíc nám tu pobíhají rybenky. I když chápu, že tenhle druh vyžaduje hodně vlhko...
Nebo že by byla přehnojená (ze subtrátu, nehnojila jsem ji)? Tomu by možná nahrávalo i to, jak holka povyrostla.
Škůdce na ni nevidím, ani pavučinky svilušek.
díky moc za radu!