Tak jsem kolem těch stromů obryl zem a zapracoval uleželý kompost. Byl jsem koupit zelenou skalici a nastříkal na listy. Jen by mě zajímalo, jak často aplikovat. Na netu jsem tuto informaci nedohledal. Přidat i do zálivky?
Doufám že ne. Odměřoval jsem dávku dle návodu. Jinde jsem četl, že v červnu opadávají listy v důsledku kadeřavosti. Tou také trpí. I když byly postříkané, tak to sai nestačilo. Takže příště budu stříkat nejen před rozpukem, ale i na podzim.
Ještě broskev. Pohnojeno síranem železnatým, pravidelně zaléváno a na obkopaném okolí kmenu mulč z posekané trávy. Skvěle drží vlhkost.
I když byly stromy stříkány prototi kadeřavosti, listy se hodně kroutí.
Troufám si říct, že stromy jsou zachráněny. Mají aktuálně husté pěkně zelené listy a hodně dlouhé přírůsty. Také docela dost plodů, z nichž některé jsou menší, ale část je i pěkně velkých. Dostávají pravidelnou zálivku, aby se udržely. Chutnají výborně. Udělal jsem vše dle rad a díky vaší pomoci jsem spokojen s výsledkem. Ještě jednou díky.
Rok se s rokem sešel a zasílám výsledek péče, dle Vašich doporučení, za které děkuji. Stromy pravidelně dostávají náležitou péči, mají zdavé, bujné přírůstky a velmi pěkně začaly plodit.