Postřik proti kadeřavosti
|
|
|
|
|
|
|
host - 191.35 (?) 18.1.2008 16:45, zobrazeno: 79329x
Má být pár dnů teplo, tak jsem provedl první postřik Kuprikolem /0,6%/. Kupodivu to hned nezmoklo .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 136.16 (?), 30.1.2008 9:45
Někde jsem vyčetl následující: Pro houbu jsou důležité teploty nad 7st C. Od 1. ledna hlídat teploty, kdy přesáhnou 7st. C. Sčítat hodiny s teplotami přes 7st. C. (1hodx9st.C + 1hodx12st.C=21 atd), až dosáhneme čísla 150. Jestliže v této době panuje souvisle počasí s teplotami přes 7st. C provedeme první postřik. Máme-li jeden den teplo, druhý den zimu, počkáme až napočítáme 200. Po prvním postřiku opakujeme postřik zhruba každých 14 dnů, stříkáme v nejbližším termínu kdy je přes 7st. C. Pokračujeme až do vyrašení. Pak už postřik nemá cenu. Z vlastní zkušenosti bych řekl, že nemá cenu šílet když napočítám 154 a ještě nestříkám. Ale brát to orientačně - to ano. Ještě si myslím, že po 2-3 postříkání je dobré změnit postřik. Zdraví Pepík.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 136.16 (?), 30.1.2008 12:43
Podle toho co jsem vyčetl, část je popsána výše, je problém v tom, že při teplotách nad 7st.C se mají začít pohybovat šupinky na listovém pupenu a do vzniklých netěsností se dostávají výtrusy houby, která se dostane až k zárodku listu. V oblastí původu broskví je silná, ale suchá zima, pak přijde týden dešťů a pak už pouze praží slunce. V naší dlouhé, mírné a hlavně vlhké zimě se houbě daří. Takže stříkat a na postřikovači nastavit co nejjemnější mlhu. Nejsem žádný zahradník a nevím, kdo je původcem těchto rad. Broskve mám asi 9 let, našel jsem to někde na internetu, zaujalo mne to a udělal jsem si výcuc několika podobných rad. Snažím se tyto doporučení ohledně postřiků alespoň trochu dodržovat a mám broskve - 4 ks - docela čisté. Několik listů na vrcholcích se mi taky zkroutí. Vzhledem k dosavadním průběhům zim jsem se nedostal přes 4 postřiky. Nejzajímavější rada, kterou jsem kdy dostal, byla, že na jednu broskev by mělo být alespoň 30 listů. K počítání listů na stromně jsem se ještě neodhodlal. Zdraví Pepík
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 89.30 (?), 30.1.2008 12:18
To se mi zdá trochu přehnané stříkat každých 14 dnů. Trochu moc chemie na ubohou zahradu. Mám broskve na chalupě, a tak termín volím dle možnosti o víkendu. (Nelze stříkat, když prší, fouká vítr a pod.) Podle mé zkušenosti (nikomu nevnucuji) stačí dva postřiky přípravkem syllit. V nouzi i jeden. Kadeřavost se mi nikdy nepodařilo úplně vymýtit, ale dá se silně potlačit. I postřik po vyrašení může hodně zachránit.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 88.61 (?), 30.1.2008 14:59
Dle mého stačí postřik na podzim po opadu listů a a na jaře na začátku rašení Championem, a poté za l4 dní Sylliltem. Tedy maximálně 3 postřiky, projevy kadeřavosti budou jen minimální.
Lucas
|
|
|
|
|
|
|
|
|
All - Stříbrný Zahrádkář (125) - 70.229 (?), 30.10.2009 18:30
Dobrý den, mé brosvoně už mají 90% listů dole, proto bych se Vás chtěl zeptat, jestli už mohu provést podzimní postřik (kuprikolem) proti kadeřavosti.
Díky za radu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|