Kadeřavost broskvoně 2024
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 212.219 (?), 28.3.2024 20:37
Zatím taky nic nevidím, listy čisté (jen 2x měď). Byl jsem provést střih na jedné nestříkané broskvoni - majitel marodil, na těch vrcholových lístkách jsem trochu kadeřavosti zahlédl, ale nic nenasvědčovalo zatím tomu, že by to bylo jako kalamita vloni. Ještě to chce čas na vyhodnocení. MH
|
|
|
|
|
|
|
host - 81.144 (?), 29.3.2024 3:26
Kučeravost opravdu aktuálně není žádným ohrožením, ale podobné choroby jsou prodlouženou rukou dalších případných infekcí po oslabení stromu. Ale choroby způsobující tmavnutí listů a tmavku je potřeba ještě pohlídat a obávám se, že jsou na vzestupu. V zahradě aktuálně 0,0 C ve 150 cm nad zemí.Snad to vydrží dnes bez většího mrazu a zítra se pustím do aplikace Karatéčka.
|
|
|
|
|
|
|
host - 81.144 (?), 29.3.2024 3:27
hnědnutí listů...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10317) - 70.240 (?), 5.4.2024 23:34
Ať si vyskáče, co je libo. Pohled na zdejší Halehaven a Marii Biancu, které se zelenají, ne jako v minulosti, kdy vyrašily na těchto vysokých stromech hned od začátku barevné zkrouceniny, jsem fakt dlouho nezažil. Ovšem Halehaven je tak velký a silný strom, že se se z toho vždycky vzpamatoval, nasadil nové listy a plody nikdy neshodil, navíc je Halehaven vysoce odolný vůči mrazu v květu. Maria Bianca nikoliv. Další bonus Halehavenu je, že se na obyčejném semenáči drží už dlouhé roky v těžké půdě. Jediným nedostatkem je tedy vyšší citlivost na kadeřavost.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|