Kadeřavost broskvoně 2024

host - 212.219 (?)
3.3.2024 21:37

Signum už je asi výprodej. Výrobce už ho nedělá, náhrada je něco podobného možná dokonce to samé jako Signum jen jiný název,, Moniliový úžeh peckovin" nebo tak nějak se to jmenuje. V návodu samozřejmě nic o kadeřavosti není. Fungovat proti kadeřavosti může, akorát ta účinnost nemusí být taková jako fungicid určený přímo na kadeřavost, ale postřiky nesleduju ani nevím jestli ještě oficiálně nějaký existuje na kadeřavost po vyrašení. Ještě mám zbytek Thiramu, ten už zakázali že je to fuj, ale fungoval. MH

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 212.219 (?), 3.3.2024 21:37

Signum už je asi výprodej. Výrobce už ho nedělá, náhrada je něco podobného možná dokonce to samé jako Signum jen jiný název,, Moniliový úžeh peckovin" nebo tak nějak se to jmenuje. V návodu samozřejmě nic o kadeřavosti není. Fungovat proti kadeřavosti může, akorát ta účinnost nemusí být taková jako fungicid určený přímo na kadeřavost, ale postřiky nesleduju ani nevím jestli ještě oficiálně nějaký existuje na kadeřavost po vyrašení. Ještě mám zbytek Thiramu, ten už zakázali že je to fuj, ale fungoval. MH

KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4549) - 2.164 (?), 3.3.2024 22:56

Moniliová spála Stop, to je název pro Signum pro nás malochemiky. Thiram Granuflo krásně ulpíval na kůře i na pupenech a fungoval. Jenže tyto sloučeniny a podobné jim (třeba mancozeb, Dithane) ovlivňují negativně štítnou žlázu. Proto jsou postupně zakazovány, i když se používaly desítky let.

host - 174.253 (?), 4.3.2024 7:39

Když si pozorně krabičku prohlédnete, je na ní Signum uvedeno, i když ne nijak okatě. Před pár dny jsem ho kupoval a taky mě to zarazilo, co to je. Nakonec jsem tam nápis Signum našel a přípravek koupil. Koneckonců je i na příbalovém letáku.

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6578) - 9.142 (?), 4.3.2024 19:07

Takhle vypadají letorosty asi deset dnů po postřiku BJ.

FH
FH
Saturn
Saturn

host - 94.253 (?), 4.3.2024 22:00

Co zvláštního na tom máme vidět?

host - 12.6 (?), 4.3.2024 22:03
Povlak.

Mičurin II - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1714) - 165.146 (?), 5.3.2024 9:44

Včera jsem provedl druhý postřik mědí (Champion) na předloní vysazeném stromku FM. Nikdy jsem mědí dvakrát neošetřoval ale letos mě trochu vyděsil únor a broskvička začala cukat.Tak jsem ji ošetřil i v únoru.Na snímcích vegetační stav broskve.Detail pupenů se nezdařil (neostré).

Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)

broskev
broskev

host - 212.219 (?), 5.3.2024 10:27

V té půdě se ta broskva bude mít až moc dobře. smiley

Kdy u vás začaly prášit jehnědy lísek cca? - to se udává se jako doporučený termín ošetření mědí - tedy klíčový hlavní postřik. MH

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1943) - 168.103 (?), 5.3.2024 11:10

předpokládám, že řez teprve budete dělat?

Mičurin II - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1714) - 165.146 (?), 5.3.2024 12:21

Neřídím se prášením jehněd lísky, takže Vám neodpovím.Orientačně pozoruji zda angrešt nemá zelené špičky ale to není směrodatné.Mám vedle sebe dva angrešty a rozdíl kdy ukáží špičky je mezi nimi určitě týden. Takže angrešt, intuice a hlavně pohled na pupeny broskvoně.Stromek zatím bez úpravy.Loni jsem ho nechal volně růst a věnoval se hlavně ohybu kosterních větví pro vytvoření kotlové koruny. Broskvoň řežu těsně před rozkvětem kdy je jasná velikost násady.To provádím také v dalších letech.Během vegetace odstraním pouze bůjný letorost pokud naroste.Jinak celý stromek těsně před květem.

Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024