Tuto odrůdu mám již čtvrtým rokem,roste zatím bez potíží v dobře vyhnojené půdě,zraje asi v polovině července zhruba o dva týdny dříve než Red Haven. Má výb.chuť (ale méně sladkou ve srovnání se stejně zrající Dixired), nepraská ( na rozdíl od Harbingeru) a nejde od pecky. Jedna z mála odrůd vhodných do oblastí zasažených "šarkou". Dá se celkem běžně koupit, u nás např.ve školce p.Kubáčka ve Střílkách okr.Kroměříž. ...Z.Dostál,Napajedla.
U mnoha odrůd broskví je odlučitelnost od pecky nejen rodovým znakem (Jako třeba u slivoní), ale taky často ovlivněna vhodným či nevhodným prostředím
Nicméně je známo, že všechny Morettiniho broskve měly s odlučitelností potíže.
Mám na zahradě odr. Harbinger, Sunhaven a Fav. Morettini. Asi šestileté stromy v r 2005 postihlo silné krupobití, takže došlo k četným poraněním kůry stromků. Nejlépe regenerovala v r. 2006 odr. Harbinger díky své všestranné odolnosti. Nejhůře dopadla Fav. Morettini, které ze všech ranek počal prýštit klejotok a letos ne jaře již nevyrašila. Josef Křížek, Kroměříž.
prosím pěstujete někdo tuto odrůdu? Mohl byste napsat její hodnocení? Také by mne zajímalo, zda by se dala pěstovat v nadm. výšce 270 m blízko Třebechovic pod Orebem (na jihozápadním mírném svahu).