Sázení brambor po staronovém způsobu
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 4.122 (?), 11.9.2008 13:53, zobrazeno: 192918x
Tento způsob prý znali naši předkové.Pokud máte louku a nevíte co s posečenou trávou, lehká rada.Posečenou trávu necháte trochu nebo úplně usušit a potom ji zhrabete po délce vaší zahrady tak, aby jí bylo hodně na sobě.Otavu taktéž a případně i další pokos.Příští rok co nejdříve co se dá tak začátkem dubna do této zetlelé trávy nasadte připravené brambory tak, jako byste je sázeli do hlíny.Musí být udělaný kompost pod bramborem a taky nad bramborem.Jak budete během roku séct trávu, můžete ji zase přidávat k bramborám.O tyto brambory se vůbec nemusíte starat, nanejvíš sbírat mandelinku bramborovou.Na podzim brambory jen sklidíte.Pak celý proces na stejném místě opakujete.Mám vyzkoušeno a doporučuji.Je to téměř bez námahy a zabijete 2 mouchy jednou ranou.Pokud má někdo zkušenost stímto druhem sázení, uvítám jeho zkušenosti.
|
|
|
|
|
|
|
host - 76.122 (?), 11.9.2008 18:23
Jaký dvě mouchy? Mě to připadá jen zbytečně pracnější.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 76.122 (?), 12.9.2008 1:51
Udělam řádky, brambory zasadim, brambory vykopu. Odpadá okopávání, přihrnování i přidávání trávy. Pokud mezi ně ještě vysadíte třeba fazole, tak máte i to hnojení.
|
|
|
|
|
|
|
LukአŠpenát - (10) - 41.2 (?), 15.9.2008 11:51
Letos jsem poprvé vyzkoušel. Super. Dokonce jsem ani nepřidával otavu, prostě jen jednou jsem posekal pozemek, na zem poskládal hlízy a zasypal trávou. Celý rok jsem si toho nevšímal. V pátek jsem schrnul zetlelou trávu a zklidil krásné brambory. Příští rok (protože vlastním větší pozemek, který nevyužívám a přece jen chci aby byl posekaný.) dotoho jdu znovu. A je to opravdu méně pracné, když vezmu, že pozemek bych stejně posekal, je fyzická práce minimální. Hezké dny
|
|
|
|
|
|
|
host - 65.52 (?), 15.9.2008 21:39
To je až neuvěřitelné.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 130.20 (?), 24.9.2008 13:40
Takže musí být rok předev příprava? Nebo lze počkat na trávu, posekat a sázet? Děkuji za odpověď, tak jako tak se mi to líbí. Z.
|
|
|
|
|
|
|
host - 4.122 (?), 24.9.2008 15:11
Tráva by měla být shrabaná alespoň z otavy, plus ještě třeba nyní jak se seče naposled před zimou.Zhrabaná tráva by se měla trochu rozložit na kompost.Proto je lépe nachystat místo na sázení již nyní.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|