Ano Stando souhlasím s vámi. NIKDY se asi nestane, aby se vybrané brambory z podtrsu hned zpracovávaly. A časová prodleva, včetně případného opláchnutí a očištění většinou na "vydýchání" uplně stačí. Nemyslím si, že je toto odrůdou, ty jsou většinou vždy v pořádku. Včetně těch na výrobu škrobu, průmyslových, ale ty většinou opravdu nikomu nechutnají právě pro vysoký podíl škrobu.
K té mé syrové bramboře, když jsem je krájela, byla hodně vodnatá a pevná.Není to tak, že bych snědla celou, jen jak krájím do hrnce, tak kostičku ochutnám.
Každopádně to zde nebudu zahlcovat a moc děkuji za názory.
Dobry den, prohledala jsem snad cely internet az jsem nasla vasi zkusenost. Vim, ze je prispevek opravdu hodne stary, ale chtela bych se zeptat, jak to mate ted - stale nemuzete jist brambory? Me se stalo neco podobneho. Uz nejakou dobu pocituji horkost a paleni v ustech po konzumaci brambor. Muj syn to ma take. Je mozne, ze jsme se oba priotravili a doted to pocitujeme? Predstava, ze uz si nedam brambory me trochu desi