Dobrý den, měla bych otázku, kolem mé myrty, kterou jsem dnes zakoupila. Je na ní napsáno, že přezimuje, ale něják se mi to nezdá. Neví někdo jestli ji mám na zimu schovat domů.
Japonskou myrtu (Cuphea hyssopifolia) jsem mívala přes léto v květináči na zahradě a přes zimu v chladnější ložnici na okně. Měla jsem ji asi tři roky, než mi kvůli vynechané zálivce přeschla - a pak už se nevzchopila. Jinak dělá pěkný keřík jako klasická myrta. Lída
Já jsem našla na internetu ohledně přezimování tyto informace: "Na zimu ji dáváme do chladnější místnosti, kde postačí 10 °C. Teplotní minimum v zimě je 4 ° C.V zimě při špatné péči se může stát, že rostlina opadá. Na jaře však opět obrazí. " Já to budu zkoušet letos poprvé, tak snad se nám zadaří:-).
Japonskou myrtu mám už dva roky a celkem bez problémů přezimuje pří teplotě 10-15°C při mírné zálivce na světlém okně. V Březnu ji mírně sestřihnu a bez problému obrazí a v truhlíku na JV okně kvete až do podzimu.
Cuphea mi také dobře přezimovala, ceý ten čas kvetla (17-18°C). Ani bych ji nebyla stříhala, ale v březnu se mi ji povedlo trošku přisušit, tak pár lístků opadalo. Trošku jsem ji střihla a zkusila zasadit řízky - zatím vypadají slibně. Je to taková milá kytka ;-)) Lída