Pergoly
|
|
|
|
|
|
|
|
tatnda - Diamantový Zahrádkář (1196) - 164.4 (?), 2.9.2011 11:44
já používal dřevo 10 na 12 a chlupaté, hoblování jsem se bál, že mi ubude hodně dřeva, tak jsem dřevo opaloval PB hořákem a pak vykartáčoval ručním ocel.kartáčem, je to makačka všechny trámy a stojky, krokve alespoň ze tří stran, ale s výsledkem jsem spokojen, je to i ochrana dřeva, desky na střechu jsem neopaloval, ale nastříkal pistolí a lihovým mořidlem.odstín je sice jiný, ale s výsledkem jsem spokojen.Jinak co má střechu patří do sekce altánů,co střechu nemá,je pergola.
|
|
|
|
|
|
|
Josef Palička - (2) - 51.220 (?), 25.10.2011 11:49
Dobrý den,
posílám vám k posouzení pergolu, kterou jsme v letošním roce postavili. Stavba je vložená do prostoru mezi poslední obytnou místnost a vyvýšenou nástavbu sklepa. Od sousedního pozemku je oddělená stěnou z neosámovaných desek a je tedy otevřená jen z jedné strany. Zastřešená je jen sklolaminátovou vlnitou krytinou. Konstrukce je z hoblovaných trámů 11,5x11,5cm, krokve 15x6cm. Nátěr Xyladecor, odstín Teak. ze stejného materiálu jako zadní stěna je vyrobený i všechen nábytek, stůl, lavice a židle a police. Osvětlení pergoly je vyrobéné z masívního, opalovaného a vykartáčovaného dřeva s kovanými doplňky osazené LED žárovkami. Nika je osvětlená LED páskem. Krb je dvouprostorový, slouží jako udírna i jako otevrené ohniště na grilování. Ten ale patří do jiné kategorie než pergoly.
Není vše ještě dokončené, chybí dokončit svody dešťové vody a trošku zeleně. Zase najaře budeme pokračovat. Tak zatím budujte a posílejte svoje výtvory pro inspiraci. Palička
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Maty - Zlatý Zahrádkář (976) - 92.43 (?), 4.11.2011 16:17
|
|
|
|
|
|
|
host - 51.220 (?), 8.11.2011 15:25
Střechu máme pokrytou od června letošního roku a v srpnových vedrech se dalo pod pergolou v pohodě pobývat, sklolaminátová krytina sluneční paprsky částečně rozptyluje. Je velice příjemné, že nemusíte při letní přeháňce ihned vše balit a utíkat se schovat. Palička
|
|
|
|
|
|
|
milkoextra - (7) - 70.250 (?), 22.3.2012 19:30
Tohle je moje
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 249.2 (?), 2.4.2012 17:50
Taky si dovolím ukazát svůj výtvor:
Rozměr je cca 4,5x5m, cihly vlastní (0,-Kč) z bouračky starých chlívů, podlaha kámen (0,-Kč), který jsem vykopal ze země při bourání zmíněných chlívů. Dřevo (6 800,-Kč) dovezeno na kolečkách ze 100 m vzdálené pily. Krytina IKO (cca 8000,-Kč) cca 42m2. Oplechování (6800,-Kč). Plus písek, cement, atd. celkem asi 25000,-. Doba realizace 35 dní.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 249.2 (?), 2.4.2012 17:58
Předchozí příspěvek je můj, jen nemůžu přijít na to, jak vložit více fotek.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|