wrap
Wrap s kuřecím masem

Potřebujte nějaký rychlý oběd s sebou? Třeba do práce nebo do školy? Zkuste wrap. Ať už se rozhodnete pro klasický s kuřecí šawarmou nebo falafelem, nebo se odvážete se salátovými nebo krémovými kuřecími wrapy s thajskou bazalkou, tyto recepty jistě oživí váš jídelníček.

Do wrapu ale můžete zabalit vlastně cokoliv, vytvořit si svou unikátní vlastní náplň a máte skvělou svačinu, oběd či večeři. Nebojte se být kreativní a obměňujte své náplně – hodí se do nich prakticky cokoli.

Kuřecí salát ve wrapu

Kuřecí salát Caesar je nadčasová klasika, a ve wrapu je to jen jeho lepší varianta. Je to jednoduché a přitom tak dobré. V této verzi jsme se drželi jednoduchosti. Chtěli jsme ukončit debatu o tom, zda krutony patří do kuřecího salátu Caesar (spoiler: patří), ale doporučujeme vám, abyste si z bílého chleba udělali vlastní zlaté zázraky. Jsou hotové za méně než 15 minut a mají obrovský význam.

Co by však mohlo být lepší koupit v obchodě, je dresink. Jistě, domácí dresink Caesar může být potěšením a skvělým způsobem, jak salát vylepšit, když si ho připravujete doma, zejména pokud milujete ančovičky. Ale dělat si vlastní zálivku na wrap je podle našeho názoru trochu zbytečná ztráta času. Vezměte si svou oblíbenou láhev ze supermarketu, přidejte jí tolik, kolik chcete, a pochutnejte si!

Suroviny

  • 4 plátky bílého chleba /toustový/ nakrájeného na kostky
  • 1 polévková lžíce plus 1 lžička extra panenského olivového oleje
  • 3/4 lžičky česnekového prášku, rozdělené
  • 3/4 lžičky soli, rozdělené
  • 3/4 lžičky čerstvě mletého černého pepře, rozdělené
  • 1 velká kuřecí prsa (250 g) podélně rozkrojená na polovinu.
  • 1/2 lžičky sušeného oregana
  • 1 hlávka římského salátu, nakrájená na kousky
  • 2 polévkové lžíce až ¼ šálku dresinku Caesar
  • 1/4 lžíce jemně nastrouhaného parmezánu
  • 4 tortilly

Příprava

Předehřejte troubu na 190 °C. Na plech s okrajem vhoďte chléb s 1 lžičkou olivového oleje, ¼ lžičky česnekového prášku, ¼ lžičky soli a ¼ lžičky pepře. Rozložte je do jedné vrstvy a pečte 10 až 12 minut, dokud nezezlátnou a neokorají.

Mezitím okořeňte kuře ze všech stran oreganem a zbývající ½ lžičky česnekového prášku, ½ lžičky soli a ½ lžičky pepře. Ve velké pánvi na středně vysokém ohni zahřejte zbývající 1 lžíci oleje, dokud se nezatřpytí. Kuře za občasného otáčení opékejte, dokud se obě strany pěkně nepropečou, 2 až 3 minuty z každé strany.

Přeneste kuře na prkénko. Po vychladnutí nakrájejte kuře na proužky.

Ve velké míse smíchejte kuře, krutony, salát, parmazán a požadované množství dresinku Caesar; osolte a opepřete.

Salát rozdělte na tortilly a zabalte do nich jídlo ve stylu burrito. Rozkrojte vždy wrap na polovinu a podávejte.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno