Věnec u obilí
Zdroj: youtube.com
Věnec z obilí

Pěknou dekorací třeba na chalupě může být věnec z obilí a dalších sušených květů, přírodnin i různých doplňků.

Co budeme potřebovat?

Na výrobu si připravíme slaměný korpus, obilí, aranžérský drátek na špulce, zahradnické nůžky, krejčovské nůžky, sušené kapradí, růže, makovice, březovou kůru, různé sušené plody, lusky, statici tatariku, levanduli, jutovou stuhu, barvu ve spreji, bezbarvý lak ve spreji, tavicí pistoli

Obilí si nastříháme v době, kdy ještě není zralé a má zelenou barvu. Ze zralých klasů by vypadávala zrna. Před použitím ho navlhčíme, aby se nelámalo a dobře se s ním pracovalo. Obilí na závěr můžeme nastříkat barvou ve spreji a bezbarvým lakem.

Věnec z obilí
Zdroj: living.iprima.cz

Můžeme si vyrobit další dekorace

Naříklad z březové kůry si můžeme nastříhat srdíčka, čtyřlístky, kytičky nebo ptáčky. Základem je slaměný korpus který omotáme jutovou stuhou, aranžovací páskou nebo krepovým papírem.

Stonky obilí zkrátíme 1 až 2 cm pod klasy, záleží na tom, jak jsou klasy dlouhé. Podle toho volíme délku.

Motání věnce:

Stonky skládáme jeden těsně vedle druhého, aby nevznikaly mezery. Na začátku necháme vyčnívat delší konec drátu, který použijeme na ukončení. Drát otáčíme 2x dokola a utáhneme, aby klasy nevyjížděly. Přiložíme další řadu a znovu omotáme a utahujeme. Postup opakujeme, až bude celý věnec hotový. Když dojdeme do konce, věnec ukončíme spojením obou konců drátů.

Věnec můžeme pro zpestření kombinovat různými způsoby. Například jednu řadu omotáme obilím, druhou sušeným kapradím, kombinujeme s makovicemi, staticí nebo volíme různé barevné kombinace. Možností je spousta, záleží na naší fantazii. Barvu věnce můžeme nechat přírodní nebo sladit s interiérem.

Závěrečná péče a umístění

Hotový věnec nastříkáme bezbarvým lakem a necháme zaschnout. Takto připravený doladíme stuhou a přírodním materiálem. Nakonec vybereme vhodné místo, kam ho pověsíme, aby nám dělal radost a připomínal léto.

Zaujal vás tento náš článek a zajímalo by vás více kreativních tipů? Navštivte např. náš článek na téma, jak zlepšit atraktivitu zahrady!

Věnec z obilí

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno