Zdroj: Vlastní zpracování

Rostliny, které rostou ve vaší zahradě, se mohou stát skutečným pokladem pro péči o pleť a vlasy. Přírodní složky pomáhají zlepšit stav pokožky, posílit vlasy a dodat jim lesk a zdravý vzhled.

V tomto článku se podíváme, jak využít rostliny z vaší zahrady k péči o pleť a vlasy, zejména jak si doma připravit olej na vlasy. Pokud nemáte možnost si přírodní produkty připravit sami, internetový obchod Makeup nabízí široký sortiment účinné kosmetiky s přírodními složkami a cenné rostlinné oleje, které lze snadno zakoupit online, klikněte zde https://makeup.cz/categorys/221497/

Vlasový olej: přírodní péče z vaší zahrady 

Mnoho rostlin má léčivé účinky na vlasy a na jejich základě lze připravit olej, který vlasy vyživuje a posiluje. Pro přípravu vlasového oleje z bylin, které rostou ve vaší zahradě, můžete použít následující rostliny: 

  • Heřmánek pomáhá zklidnit podrážděnou pokožku hlavy. 
  • Levandule předchází tvorbě lupů.
  • Měsíček lékařský hydratuje pokožku a vlasy, posiluje vlasové kořínky. 
  • Kopřiva zlepšuje růst vlasů a dodává jim lesk. 

Pro přípravu vlasového oleje vyberte bylinky, které odpovídají vašim potřebám, a dodržujte jednoduchý postup. Smíchejte nasekané rostliny se základním olejem (např. olivovým nebo kokosovým), nechte macerovat na tmavém místě několik týdnů. Poté olej přeceďte a používejte k masáži pokožky hlavy nebo jako masku na vlasy.

Výhody rostlinných přípravků pro pleť 

Kromě vlasů mohou být rostliny ze zahrady skvělými pomocníky i při péči o pleť. Jsou bohaté na antioxidanty, vitamíny a esenciální oleje, které podporují zdraví pokožky. 

Top rostliny pro péči o pleť: 

  • Aloe vera hojí pupínky, zmírňuje záněty a hydratuje pleť. 
  • Máta tonizuje a osvěžuje, pomáhá při mastné pleti. 
  • Tymián má antiseptické vlastnosti, užitečný pro pleť náchylnou k akné. 
  • Levandule zklidňuje pleť, pomáhá při zarudnutí a podráždění. 

Jak používat rostliny pro péči o pleť 

Jedním z nejjednodušších způsobů péče je příprava přírodních masek a pleťových vod. Například maska z rozmačkaných listů aloe vera zklidní suchou pokožku, zatímco mátový nálev může sloužit jako přírodní tonikum. Také si můžete připravit tělový peeling, který bude obsahovat mleté bylinky a přírodní abrazivní materiály, jako je sůl nebo kávová sedlina. Takový peeling účinně odstraňuje odumřelé kožní buňky a zanechává pokožku hladkou a měkkou. 

Výhody rostlinných olejů pro vlasy 

Vlasový olej vyrobený z bylin nejenže pomůže hydratovat vlasy, ale také posílí jejich strukturu a učiní je méně lámavé. Například olej z měsíčku pomáhá bojovat s roztřepenými konečky, zatímco rozmarýnový olej stimuluje růst vlasů. 

Jak používat oleje pro péči o vlasy: 

  1.  Masáž pokožky hlavy – naneste několik kapek oleje na pokožku hlavy a jemnými krouživými pohyby ji masírujte. To pomáhá zlepšit krevní oběh a stimuluje růst vlasů. 
  2.  Maska na vlasy – naneste olej po celé délce vlasů a nechte působit 20–30 minut, poté opláchněte šamponem. Vlasy budou měkčí a poddajnější. 
  3.  Každodenní péče – můžete přidat několik kapek vlasového oleje do svého kondicionéru nebo šamponu pro dodatečnou výživu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno