Dopřejte si tento neodolatelný recept na Kinder dort. Svěží čokoládový piškotový dort, plněný Kinder čokoládovým krémem a kousky Kinder Bueno, to vše korunované nebeským máslovým krémem z bílé čokolády.
Pro všechny milovníky čokolády Kinder, jako jsou čokoládové tyčinky Kinder Maxi nebo tyčinky Kinder Bueno, je tento recept na Kinder dort jako stvořený!
Nezapomeňte ani na čokoládovou kapající polevu, která tomuto slavnostnímu dortu dodá sladký nádech, který jistě potěší děti i dospělé.
Proč si tento recept zamilujete
Snadný recept: Díky mým pokynům krok za krokem je příprava hračka.
Neodolatelná Kinder chuť: V každém soustu tohoto neuvěřitelně čokoládového dezertu zažijete bohatou a požitkářskou chuť čokolády Kinder.
Dokonalý narozeninový dort: S tímto super gurmánským a krásně zdobeným dortem bude každá narozeninová oslava výjimečná.
K přípravě tohoto dortu Kinder potřebujete tyto ingredience
Čokoládový dort: vejce pokojové teploty, cukr krystal, mouku, neslazené kakao, prášek do pečiva, hustou smetanu, vanilkový extrakt a sůl.
Kinder čokoládový krém: Čokoládové tyčinky Kinder, tučná smetana ke šlehání, polosladké čokoládové lupínky nebo mléčná čokoláda a sýr mascarpone.
Kinder tyčinky: K naplnění vnitřku lze použít tyčinky Kinder Bueno.
Bílý čokoládový máslový krém: krém z bílků, moučkového cukru, nesoleného másla, vanilkového extraktu a rozpuštěné bílé čokolády.
Čokoládové kapání: polosladké kousky hořké čokolády a tučná smetana.
Jak připravit dort Kinder Bueno
Je to trochu pracnější dort, ale práce se určitě vyplatí a ostatní ji určitě ocení. Nejprve si upečte dortové korpusy. Ty přepůlíte, takže vzniknou čtyři vrstvy. Mezi ně patří čokoládový krém a kousky kinder bueno. Celý dort pomažete bílým máslovým krémem a navrch ozdobíte jemnou čokoládovou polevou a kousky kinder čokolády.
Tipy k tomuto receptu
Nechte vrstvy dortu vychladnout: Před sestavením se ujistěte, že vrstvy dortu zcela vychladly, aby se náplň neroztekla.
Použijte akrylové dortové desky: Použijte akrylové dortové desky, které pomohou vrstvy poskládat na sebe a vytvoří válcovitý tvar dortu.
Před polevou dejte do chladu: Před poléváním čokoládovou polevou nechte sestavený dort ztuhnout v chladničce, aby byl hladký.
Podávejte při optimální teplotě: Dort vyjměte z chladničky asi 20 minut před podáváním, aby máslový krém změkl a získal lepší strukturu.
Pokyny pro skladování
V chladničce: Tento dort Bueno lze uchovávat v chladničce a měl by se spotřebovat do 3 až 5 dnů. Nezapomeňte ho vyjmout z chladničky asi 30 minut před podáváním.
Obměny a náhrady
Vanilkový dort kinder: Vyměňte čokoládový dort za vanilkový.
Bílý dort Kinder Bueno: Vyměňte klasické čokoládové bonbony Bueno za bílé čokoládové bonbony Bueno nebo jiné čokoládové bonbony Kinder, například čokoládová vajíčka Kinder.
Čokoládová poleva: Vyměňte čokoládový krém za jednoduchý krém z mascarpone.
Pokrytí mascarpone polevou: Vyměňte máslový krém za lehčí krycí krém pomocí mascarpone polevy na dort.
Suroviny
- 3 vejce – velká při pokojové teplotě
- 250 g (1 ¼ hrnku)Cukr – granulovaný
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 175 g (1 ⅓ šálku) Mouka hladká
- 75 g (⅔ šálku) Kakaový prášek – neslazený
- 1 ½ lžičky prášku do pečiva
- 1 špetka soli
- 250 ml (1 šálek) smetana ke šlehání
Kinder ganache
- 200 g čokoládových tyčinek Kinder
- 50 g (⅓ hrnku)Čokoládové lupínky – polosladké
- 150 ml (⅔ šálku) smetana ke šlehání – plnotučná a studená
- 220 g (1 šálek) sýr Mascarpone – studený
Bílý čokoládový š máslový krém
- 5 vaječných bílků (asi 165 g)
- 150 G krystalového cukru
- 250 g Máslo (změklé a nakrájené na kousky)
- 100 g bílé čokolády (rozpuštěné)
- 1 lžička vanilky
- 1 špetka soli
Čokoládové kapání
- 50 g (⅓ šálku) Čokoládové lupínky – polosladké
- 50 ml (¼ šálku) smetana ke šlehání – plnotučná
Příprava
Čokoládový korpus
Předehřejte troubu na 160 °C a vyložte dvě kulaté formy o průměru 15 cm pergamenovým papírem.
Vejce, cukr a vanilku vložte do mísy stojanového mixéru vybaveného šlehacím nástavcem a šlehejte na středně vysoké rychlosti nejméně 10 minut (směs ztrojnásobí svůj objem).
Mezitím prosejeme a smícháme suché přísady, mouku, kakaový prášek, prášek do pečiva a sůl.
Snižte rychlost mixéru a zapracujte suché přísady, poté nechte mixér běžet maximálně 1 minutu.
Studenou hustou smetanu šlehejte elektrickým šlehačem, dokud nevznikne hustá šlehačka.
Přidejte malé množství šlehačky do mísy a několik okamžiků míchejte při střední rychlosti, aby směs byla hladká.
Opatrně stěrkou vmíchejte zbývající šlehačku a seškrábněte dno mísy.
Těsto rozdělte na dvě části a nalijte ho do dvou připravených forem.
Pečte v troubě asi 45 minut a zkontrolujte propečení zapíchnutím párátka.
Než korpusy vyklopíte, nechte je trochu vychladnout a nechte je zcela vychladnout na mřížce dnem vzhůru.
Přikryjte je potravinářskou fólií a dejte do chladničky alespoň na 2 hodiny. (Piškot můžete připravit 1 až 2 dny předem.)
Kinder čokoládový krém
Kinder maxi a čokoládu vložte do hrnce.
Přidejte hustou smetanu a zahřívejte na mírném ohni, dokud nebude ganache tekutá a nehrudkovitá (v případě potřeby použijte ruční mixér).
Přendejte do nádoby, přikryjte potravinovou fólií a dejte na jednu noc do chladničky.
V den d Kinder ganache šlehejte při střední rychlosti asi 3 až 5 minut.
Poté přidejte studené mascarpone a pokračujte ve šlehání při střední rychlosti dalších 3 až 5 minut, dokud nezískáte hladký a hustý krém.
Uchovávejte v chladničce, dokud nebude dort připraven k sestavení.
Bílý čokoládový máslový krém
Vložte bílky s krystalovým cukrem do nádoby a zahřejte je ve dvojitém kotli nad hrncem s trochou vody.
Promíchejte metličkou a zkontrolujte teplotu cukrářským teploměrem, který by měl ukazovat alespoň 55 °C (cukr by měl být zcela rozpuštěný).
Směs nalijte do mísy mixéru opatřeného šlehacím nástavcem a šlehejte při vysokých otáčkách asi 15-20 minut, dokud bílky nezbělají a nemají pevné špičky.
Snižte rychlost mixéru a po částech přidávejte máslo, poté obnovte vysokou rychlost a mixujte alespoň 5 minut (směs může přecházet z tekuté do zrnité, proto šlehejte tak dlouho, dokud nezískáte hustý, hladký krém).
Přidejte vanilku, sůl a rozpuštěnou bílou čokoládu a opět 2-3 minuty mixujte.
Vyměňte šlehač za plochou stěrku a znovu míchejte 2 minuty při nízkých otáčkách, aby se krém uvolnil a odstranil přebytečný vzduch, který se do něj dostal, a krém byl hladší.
Čokoládová poleva
Do malé misky dejte nasekanou čokoládu a hustou smetanu.
Zahřívejte v mikrovlnné troubě nebo ve dvojitém hrnci, dokud nezískáte tekutou ganache.
Polevu používejte při teplotě 30-35 °C (připravte ji asi 20 minut před zdobením).
Sestavení, uhlazení a zdobení
Piškot rozkrojte na 4 vrstvy pomocí velkého nože.
Naplňte 2 cukrářské sáčky máslovým krémem a druhý Kinder ganache.
Na korpus rozložte vrstvu čokoládového krému a přidejte několik kousků Kinder Bueno, uhlaďte šikmou stěrkou.
Přikryjte druhou vrstvou piškotu a poslední krok zopakujte pro všechny vrstvy.
Na celý dort i po stranách naneseme vrstvu máslového krému a uhladíme hladítkem.
Pokapeme rozpuštěnou čokoládovou polevou a necháme stéct na boky.
Ozdobte vršek růžičkami ze zbývajícího máslového krému a přidejte Kinder Bueno.
Dort nechte v chladničce odležet alespoň 2 hodiny a 30 minut, před podáváním ho vyjměte.