květináče
Zdroj: northernfeeling.com

Naplňte svůj prostor barvami a zelení s těmito nápady na květináče, které osvěží nejen vaše venkovní prostory, ale i interiér. Nemáte-li zahradu, můžete balkon a místnosti naplnit zelenými zahrádkami. Květináče jsou nejen krásné, ale také snadné na údržbu. Potřebujete jen květináč, trochu zeminy a své oblíbené rostliny. Tyto zahrádky pro začátečníky jsou jednoduché na sestavení a zaberou jen hodinu nebo dvě od začátku do konce. Snadno se udržují a vyžadují minimální péči, aby vypadaly nádherně. Umístěte je venku během teplých měsíců a přeneste je dovnitř, když se ochladí, abyste měli zahrádku po celý rok.

Krásenka v betonovém květináči

Růžové a bílé krásenky tvoří nádhernou zahrádku s kouzelnými pastelovými tóny. Kontrast mezi květinami a čistými liniemi obdélníkového betonového květináče vytváří zajímavý efekt. Krásenky jsou snadné na pěstování a vyžadují minimální prořezávání. Betonový květináč navíc dodává moderní vzhled, který se hodí do jakéhokoli prostoru.

Nápady na barevné květináče pro každé místo
Zdroj: www.thespruce.com

Moderní bílý květináč

Vytvořte moderní vzhled s bílými květinami, které vypadají kouzelně v kombinaci se zelenými rostlinami. V této zahrádce byly použity iris, dipladenia, euforbia, dichondra a teplomilné kalibrachoa, což vytvořilo poutavý displej. Bílé květiny dodávají čistotu a eleganci, zatímco zelené rostliny přidávají texturu a hloubku.

Nápady na barevné květináče pro každé místo
Zdroj: www.thespruce.com

Květiny ve fontáně

S květináčem se solární fontánou můžete vytvořit jezírko s vodními rostlinami. Kombinace rostlin jako baby tut, taro, canna lily, sibiřský iris a loriope přidává do vaší zahrádky rozmanitost a dynamiku. Solární fontána je ekologická a přidává k celkovému dojmu zvuk vody, což působí uklidňujícím dojmem.

Nápady na barevné květináče pro každé místo
Zdroj: www.thespruce.com

Bylinkový květináč

Místo jednoho velkého květináče zkuste použít několik menších pro svou vnitřní bylinkovou zahrádku. Máta, oregano, rozmarýn, bazalka, tymián a pažitka v jednotlivých barevných květináčích vypadají skvěle a snadno je od sebe rozeznáte. Pro rustikální vzhled můžete vytvořit DIY hliněné štítky na rostliny.

Nápady na barevné květináče pro každé místo
Zdroj: www.thespruce.com

Sukulentní středový květináč

Mezi další nápady patří sukulenty, které můžete zasadit téměř do jakéhokoli květináče; v tomto případě byl použit pozinkovaný kbelík. Čtyři druhy sukulentů tvoří nádhernou dekoraci stolu. Tento projekt je snadný a můžete ho umístit kdekoli, aby přidal zelenou krásu do vašeho domova.

Nápady na barevné květináče pro každé místo
Zdroj: www.thespruce.com

Oranžový květináč

Tento květináč oslavuje teplé měsíce léta. Červené květiny a rostliny tvoří ohromující kombinaci, která zvýrazňuje jemné barevné rozdíly. Je umístěn před vchodovými dveřmi, takže každý návštěvník se může těšit na pohled na tuto nádheru.

Oranžový květináč
Zdroj: www.thespruce.com

Kombinace barev v květináči

Vyberte barevnou kombinaci, kde barvy budou harmonicky ladit. Tento výrazný květináč obsahuje červené, fialové a bílé květiny s některými popínavými zelenými rostlinami. Květináč je umístěn v okně, kde může být na slunci nebo ve stínu, což z něj činí všestrannou dekoraci.

Kombinace barev v květináči
Zdroj: www.thespruce.com

Výrazné květy

Nebojte se vybrat velké a výrazné květy pro své květináče. Skupina květináčů plná různých druhů hortenzií v různých velikostech a stylech dodá vašemu prostoru bohatství textur a barev. Když je seskupíte, rozzáří celý venkovní prostor a vytvoří úchvatný pohled.

Výrazné květy
Zdroj: www.thespruce.com

Celkově lze říci, že barevné květináče jsou skvělým způsobem, jak přidat krásu a zeleň do jakéhokoli prostoru, ať už venku nebo uvnitř. Krásenky v betonových květináčích, moderní bílé květináče, květináče se solární fontánou a vnitřní bylinkové zahrádky jsou jen některé z nápadů, které můžete vyzkoušet. Nápady na sukulentní květináče, oranžové květináče, kombinace barev a výrazné květy dodají vašemu prostoru jedinečný vzhled. Při správné péči a údržbě můžete tyto zahrádky udržet krásné po celý rok. Květináče nejen přidávají estetickou hodnotu, ale také přinášejí radost a klid do vašeho každodenního života. Ať už máte malý balkon nebo prostornou terasu, vždy existuje způsob, jak přidat trochu přírody do vašeho domova pomocí kreativních květináčů.

Podívejte se i na náš další článek! Letničky v červenci – správná péče a na co si dát pozor

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno