Buchta s pudinkem nemá chybu. Pokud chcete upéct koláč a nemáte po ruce zrovna žádné ovoce na něj, zkuste tuhle buchtu s pudinkem. Je vláčná, rychlá a snadná, takže sladkou snídani připravíte v mžiku. Nevýhodou je, že pokud vaše děti milují puding jako ty naše, tak buchta moc dlouho nevydrží.
Proč si tuto buchtu s pudinkem zamilujete
- Buchta s pudinkem je nadýchaná, vláčná a extra vanilková.
- Lité těsto je hotové raz dva.
- Pudink má též snadnou přípravu.
Variace
Pokud připravujete pudinkovou buchtu jako rychlou snídani, stačí vám dvě vrstvy – těsto a pudink. Pokud ale chcete využít třeba na slavnostní pohoštění, můžete ještě navrch přidat třetí vrstvu ze zakysané smetany. Vznikne vám vláčný a nadýchaný třívrstvý koláč a pokud ho posypete skořicí, pak máte luxusní zákusek jako od cukráře.
Co budete potřebovat
Základem je lité těsto, takže klasika: vejce, cukr, olej, mléko, mouka a kypřící prášek. Nic, co byste neznali a stokrát už určitě nepekli. Na pudinkovou náplň pak dva balíčky pudinku a mléko a trochu cukru. Mléka dejte trochu méně, než se píše na obale, abyste měli hustší konzistenci. Na první pohled se to zdá příliš obyčejné, ale výsledek obyčejný rozhodně není.
Suroviny
- 4 vejce
- 100 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- 80 ml oleje
- 70 ml mléka
- 200 g polohrubé mouky
- 1/2 balení kypřícího prášku
- kůra z 1 citronu
Pudinková vrstva
- 2 vanilkové pudinky
- 850 ml mléka
- 4 lžíce cukru
Příprava
Nejprve si připravte na kuchyňskou linku všechny ingredience, mísu, šlehač, metličku a další pomůcky.
Bílky oddělte od žloutků, žloutky dejte do mísy, bílky do nádoby na šlehání a vyšlehejte sníh. Ke žloutkům přidejte cukr a citronovou kůru. Vyšlehejte pěnu, přidejte olej a mléko. Pak prosijte mouku s kypřícím práškem a špetkou soli. Promíchejte, až vám vznikne hladké těsto a pak jemně zapracujte do těsta bílky.
Nalijte do připravené formy, vymazané a pomoučené.
V rendlíku si uvařte podle návodu na obalu pudinky. Akorát dejte méně mléka. Ještě horký pudink opatrně nalijte na těsto a rozetřete.
Dejte péct do trouby na 180 stupňů, tak na 20 až 25 minut.
Nechte vychladnout a můžete podávat.
Pokud chcete variantu se zakysanou smetanou, pak na vychladlou buchtu rozetřete zakysanou smetanu s trochou moučkového cukru. A posypte skořicí.