rostliny
Zdroj: www.rhs.org.uk
Letní rostliny kvetoucí v červenci: úžasné rostliny
Letní rostliny kvetoucí v červenci: úžasné rostliny
Letní rostliny kvetoucí v červenci: úžasné rostliny
echinacea

Červenec je měsíc, kdy zahrady září barvami a květinami, a letní rostliny představují jednu z nejlepších možností pro rozjasnění vaší zahrady. Tyto trvalky nejenže obohatí vaši zahradu o krásné květy, ale také zajistí dlouhotrvající efekt a nízké nároky na údržbu. Při výběru letních perennials pro červenec máte na výběr z mnoha nádherných druhů, které budou ozdobou vaší zahrady po celé léto. Důležité je však poskytnout těmto rostlinám správnou péči, aby mohly maximálně rozvinout svůj potenciál. Mezi klíčové aspekty patří pravidelná zálivka a odstraňování odkvetlých květů, které pomáhá prodloužit dobu květu. V tomto článku se podíváme na pět vybraných letních trvalek, které jsou ideální pro červenec a které vám mohou přinést nejen estetickou radost, ale i potěšení z úspěšného pěstování.

Achillea (Řebříček)

Krásné květy a užitek pro hmyz

Achillea, běžně známá jako řebříček, je vytrvalá rostlina, která je oblíbená nejen pro své nádherné, ploché květní hlavy, ale také pro svou odolnost. Tyto rostliny jsou vynikající volbou pro zahrady, kde přitahují široké spektrum prospěšného hmyzu, včetně včel a motýlů. Jejich jemně zpeřené listy přidávají další estetický prvek. Achillea je velmi odolná a snadno se pěstuje v různých typech půd a podmínkách. Vhodná je jak pro slunné, tak i polostinné pozice. Různé kultivary nabízejí širokou paletu barev od bílé a žluté po červenou a růžovou. Aby se dosáhlo nejlepšího vzhledu, doporučuje se pravidelně prořezávat odkvetlé květy, což podpoří další kvetení.

Letní rostliny kvetoucí v červenci: úžasné rostliny
Zdroj: www.gardenersworld.com

Alcea (Sléz)

Klasika českých zahrad

Sléz, známý také jako hollyhock, je oblíbenou rostlinou v zahradách ve venkovském stylu. Nabízí pestrou škálu kultivarů, které se liší nejen barvou květů, ale i výškou rostlin. Květy slézu mohou být od jemně růžových po sytě červené a fialové odstíny. Tato trvalka je ideální pro vytváření výrazných a elegantních skupin v zahradě. Její výška a robustnost ji činí výborným kandidátem pro pozadí květinových záhonů. Sléz preferuje slunné až polostinné podmínky a dobře se vyrovnává s různými půdními typy, pokud jsou dobře odvodněné. Pro optimální kvetení je dobré pravidelně odstraňovat odkvetlé květy a zajistit dostatečnou zálivku během suchých období.

Letní rostliny kvetoucí v červenci: úžasné rostliny
Zdroj: www.gardenersworld.com

Rudbeckie

Oblíbená mezi opylovači

Rudbeckie, známá také jako záplevák, je další skvělou volbou pro letní zahrady. Patří do rodiny slunečnic a přitahuje velké množství opylovačů, jako jsou včely a motýli. Její květy, často ve výrazných odstínech žluté, oranžové a hnědé, přinášejí do zahrady živé barvy od poloviny léta až do podzimu. Rudbeckie je velmi odolná a nenáročná na údržbu. Výborně se hodí pro slunné pozice a dobře roste v různých typech půd. Tato trvalka je také výbornou volbou pro řezané květiny, které mohou zpestřit váš domácí interiér. Aby rostlina udržela svůj vzhled, je doporučeno pravidelně odstraňovat odkvetlé květy a zajistit dostatečnou zálivku.

Letní rostliny kvetoucí v červenci: úžasné rostliny
Zdroj: www.gardenersworld.com

Hardy Geraniums (Hlaváč)

Skvělá volba do stínu

Hlaváče jsou trvalky, které jsou obzvlášť užitečné pro stinná místa v zahradě. Různé kultivary, jako ‚Russell Prichard‘ a ‚Ann Folkard‘, nabízejí širokou paletu barev, včetně fialové, růžové a bílé. Po odkvětu je dobré rostliny sestřihnout, aby se podpořil nový růst a další kvetení. Tyto rostliny jsou známé svou schopností přizpůsobit se různým podmínkám a mají tendenci se šířit, což může být výhodné při vytváření hustých květinových koberců. Hardy geraniums dobře snášejí stín a částečný stín, což je činí ideálními pro podrosty a okraje zahradních cest. S pravidelným prořezáváním a zálivkou budete mít zajištěn krásný a zdravý porost po celé léto.

Hlaváč
Zdroj: www.gardenersworld.com

Echinacea (Kopretina Echinacea)

Symbol léta v zahradě

Echinacea, známá jako kopretina echinacea, je ideální letní trvalka pro červenec. Tato rostlina se vyznačuje svými výraznými, purpurovými květy, které mohou být doplněny o různé kultivary, jako je ‚Sunset‘ nebo ‚Leuchtstern‘. Echinacea je nejen krásná, ale také má léčivé vlastnosti a její květy přitahují různé opylovače, včetně motýlů. Preferuje slunné pozice a dobře odvodněné půdy, což přispívá k její dlouhé a bohaté době kvetení. Echinacea je odolná vůči mnoha chorobám a škůdcům, což ji činí ideální volbou pro zahrady s nízkou údržbou. Pro zajištění optimálního růstu a kvetení je důležité pravidelně odstraňovat odkvetlé květy a poskytovat rostlině dostatečnou zálivku.

echinacea
Zdroj: www.gardenersworld.com

Celkově lze říci, že červenec nabízí skvělou příležitost pro výsadbu letních perennials, které mohou obohatit vaši zahradu o krásné květiny a živé barvy. Výběr rostlin, jako jsou Achillea, Alcea, Rudbeckie, Hardy Geraniums a Echinacea, vám umožní vytvořit zahradu, která bude vynikat nejen svými estetickými vlastnostmi, ale také svým přínosem pro opylovače a ekosystém. Správná péče, včetně pravidelného prořezávání a zálivky, zajistí, že vaše trvalky budou zdravé a krásné po celé léto. Tímto způsobem si můžete užívat bohatství květin a přírody přímo z vaší zahrady. Ať už pěstujete květiny pro jejich krásu, užitek nebo obojí, letní trvalky pro červenec jsou vynikajícím způsobem, jak rozšířit a obohatit svou zahradu.

Podívejte se i na náš další článek! Vytvoření zahrady od nuly: 7 způsobů, jak ušetřit

Letní rostliny kvetoucí v červenci: úžasné rostliny
Letní rostliny kvetoucí v červenci: úžasné rostliny
Letní rostliny kvetoucí v červenci: úžasné rostliny
echinacea

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno