květiny
Zdroj: www.thebaliflorist.com

Sušené květinové aranžmá jsou oblíbeným dekoračním prvkem, protože vám umožňují vystavit vaše oblíbené květy s delší životností než čerstvá kytice. Ovládnutí umění sušení květin je poměrně jednoduché, ale co dělat se všemi těmi krásnými květy a okvětními lístky? Zde je sedm nádherných nápadů, jak využít sušené květiny a vnést krásu do vašeho domova. Od vytváření elegantních věnců až po konzervaci v pryskyřici či vytvoření exkluzivního umění pro váš interiér, tyto kreativní a krásné způsoby vám umožní nejen zachovat krásu květin po delší časové období, ale také přinést do vašeho prostoru přírodní a estetické prvky, které budou těšit oko i duši.

1. Vytvořte věnec ze sušených květin

Správně pečované věnce ze sušených květin mohou být dlouhotrvajícím dekoračním prvkem pro váš domov. Vytvoření vlastního věnce může přinést značné úspory nákladů, zejména pokud použijete květiny přímo ze své zahrady. Začněte s révovým věncem a vytvořte malé skupinky sušených květin, nechávající asi tři palce stonku pod každým květem. Připevněte je k základně věnce pomocí provázku nebo květinového drátu. Postupujte kolem věnce, vyplňujte všechny mezery na konci.

Krásné způsoby, jak využít sušené květiny: 7 nápadů
Zdroj: www.bhg.com

2. Použijte je jako ozdoby na dárky

Sušte drobné květiny pro použití jako ozdoby na dárky. Vytvořte malé kytice s jemnými květy, jako je gypsophila, levandule nebo zlatobýl. Můžete zabalit své malé kytice do kraftového papíru a zasunout je do stuhy obtočené kolem balíčku, nebo se rozhodnout pro rustikálnější přístup, kdy dárek zabalíte do provázku a květy vložíte mezi stuhy. Použijte svou fantazii a hrajte si se stylem balení, abyste vytvořili krásné ozdoby, které budou překvapením stejně jako obsah uvnitř.

3. Konzervujte sušené květiny v pryskyřici

Použijte pryskyřici k vytvoření těžítka, držáku na prsteny, tácků na drobnosti nebo dokonce tácků s krásnými květinovými detaily. Před konzervací květin v pryskyřici je nezapomeňte správně vysušit. Pokud květiny nebudou správně vysušeny před přidáním do pryskyřice, ztratí svou barvu. Při konzervaci sušených květin v pryskyřici dbejte na dodržení všech pokynů a zajistěte dostatečné větrání.

Krásné způsoby, jak využít sušené květiny: 7 nápadů
Zdroj: www.bhg.com

4. Vytvořte potpourri

Růže, levandule, eukalyptus, citronová verbena a bylinky jsou skvělými přídavky do DIY potpourri díky svému vonnému charakteru. Směs sušených okvětních lístků, celých sušených květů, koření a dokonce esenciálních olejů může vytvořit krásnou a harmonickou vůni, která nebude přemáhat váš prostor. Držte se vůní, které máte rádi, a přidejte směs sladkých, kořeněných a ovocných prvků pro nejlépe vyváženou vůni. Uchovávejte své potpourri ve sklenici, kterou lze zakrýt, když není používáno.

Krásné způsoby, jak využít sušené květiny: 7 nápadů
Zdroj: www.marthastewart.com

5. Vylisujte a zarámujte své sušené květiny

Ať už máte sentimentální kytici (například ze svatby), nebo chcete přidat umělecký květinový displej, který neztratí svou krásu za pár dní, lisování a rámování sušených květin je snadná možnost. Pro zvláštní projekty můžete požádat o pomoc profesionála, který se specializuje na rámování a konzervaci květin. Volba stínového boxu umožní květinám zachovat si svůj objem po mnoho let. Pokud nepracujete s sentimentální květinovou aranží, zvažte vytvoření zarámovaného umění s květy z vaší zahrady.

6. Umístěte sušené květiny do skleněných ozdob

Jedním z nejjednodušších způsobů, jak přeměnit sušené květiny na ceněné památky, je umístění do průhledných skleněných ozdob, kde jejich krása může být na odiv. Závěsné ozdoby na vánoční stromek, nebo je vystavujte po celý rok tím, že je seskupíte do misky na středovém stole. Každou ozdobu uvázat krásnou stuhou, která doplňuje váš stávající dekor i květy. Pokud budou vaše ozdoby zaměřené více na vánoční atmosféru, zvažte přidání prvků, jako je badyán, skořice nebo sušené pomerančové kůry pro zajímavost, texturu a barvu—dbejte však na velikost prvků vzhledem k otvoru ozdoby.

7. Smíchejte sušené okvětní lístky s koupelovými solí

Nemusíte vyrábět koupelové soli od základu, abyste přidali nějaké sušené květinové prvky. Uchovejte to jednoduché a kupte si koupelové soli v oblíbené vůni, přidejte je do průhledné skleněné nádoby na pult a jemně promíchejte sušené květiny. Přidejte naběračku svých polo-domácích koupelových solí do další koupele pro krásný doplněk vaší péče o sebe.

Krásné způsoby, jak využít sušené květiny: 7 nápadů
Zdroj: www.bhg.com

Sušené květiny nabízejí nespočet možností, jak přidat krásu a vůni do vašeho domova. Od věnců po potpourri, každá z těchto nápadů poskytuje jedinečný způsob, jak využít květy, které by jinak mohly být vyhozeny. Vytvoření vlastních dekorací a doplňků ze sušených květin není jen ekonomické, ale také osobité a ekologicky šetrné. Ať už se rozhodnete pro tvorbu domácího potpourri nebo zarámované květinové umění, sušené květiny vám umožní přinést kousek přírody do každého koutu vašeho domova. Pokračujte v experimentování a objevujte nové způsoby, jak využít krásu sušených květin ve svém každodenním životě.

Podívejte se i na náš další článek! Muškáty – problémy při jejich pěstování

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno