Strašidelná jablka
Zdroj: www.gardensillustrated.com/
Halloween s jablky: zábavné dekorace, které Vás překvapí!
Halloween s jablky: zábavné dekorace, které Vás překvapí!

Halloween je ideálním časem pro kreativitu a zábavu s rodinou, a co je lepšího než proměnit stará jablka v děsivé dekorace? Místo toho, abyste jablka vyhodili, můžete je proměnit v neuvěřitelné strašidelné postavy, které budou bavit nejen vás, ale i vaše návštěvníky. Stačí několik jednoduchých nástrojů, jako jsou nůžky, špejle a kleště, a trocha fantazie. Jablka můžete ozdobit pomocí přírodních materiálů, jako jsou větvičky nebo listy z vaší zahrady. Tyto dekorace mohou vydržet týdny a postupně se jejich vzhled bude měnit, čímž se ještě více přiblíží strašidelnému vzhledu. Pokud chcete své dekorace povýšit na další úroveň, můžete jablka také použít jako krmítka pro ptáky. V tomto článku vám ukážeme, jak na to a jak si užít nezapomenutelný Halloween s rodinou.

Vytváření jablečných monster

Vytvoření jablečných monster je snadný a zábavný způsob, jak do své halloweenské výzdoby přinést trochu humoru. Stačí si nasbírat několik padaných jablek z vaší zahrady a připravit si nástroje jako špejle, kleště a floristický drát. V každém jablku můžete vytvořit otvory pro oči nebo ústa a pomocí přírodních materiálů, jako jsou větvičky, přidat „ruce“ nebo „nohy“. Postupně, jak jablka budou hnít, budou vypadat čím dál strašidelněji, což přidá na autenticitě vašich halloweenských dekorací. Tyto jablečné příšery můžete umístit na police nebo stoly na zahradě, kde vydrží několik týdnů a postupně se budou proměňovat. Celá rodina se u jejich tvorby skvěle pobaví a zároveň vytvoří originální a ekologickou výzdobu.

Halloween s jablky: zábavné dekorace, které Vás překvapí!
Zdroj: www.gardensillustrated.com/

Tvoření jablečných krmítek pro ptáky

Dalším skvělým způsobem, jak využít jablka, je vytvoření jednoduchých krmítek pro ptáky, které zároveň mohou sloužit jako dekorace. Stačí udělat otvor skrz střed jablka pomocí nůžek nebo špejle a potom je navléct na provázek. Mezi jednotlivými jablky můžete vložit malé větvičky, které poslouží ptákům jako bidýlka. Tato krmítka můžete zavěsit na stromy nebo na zahradní pergolu a vytvořit tak krásnou podzimní dekoraci, která zároveň poslouží dobré věci. Krmítka z jablek jsou nejen stylová, ale také užitečná – přilákají ptáky, kteří vám oživí zahradu i během podzimu.

Halloween s jablky: zábavné dekorace, které Vás překvapí!
Zdroj: www.gardensillustrated.com/

Použití floristického drátu pro detaily

Pokud chcete svým jablečným monstrům přidat více detailů, floristický drát je skvělým nástrojem. Můžete jím vytvarovat různé tvary, jako jsou například rohy nebo čepice, které přidají vašim dekoracím na originalitě. Drát je také skvělý pro připevnění různých dalších dekorací, jako jsou malé větvičky nebo listy, které můžete použít pro vytvoření vlasů nebo rukou. Tento jednoduchý doplněk pozvedne vzhled vašich halloweenských dekorací a dodá jim jedinečný styl, který si oblíbí celá rodina.

Vytvoření strašidelných jablkových postav

Pro ty, kteří chtějí trochu strašidelnější dekorace, je možné vytvořit postavy z jablek, které vypadají jako malé strašidla. Stačí jablka vyřezat tak, aby připomínala obličej s vydlabanými otvory pro oči a ústa. Tyto „obličeje“ můžete ozdobit listy nebo větvičkami, které vytvoří dojem vlajících vlasů. Jak jablka postupně začnou hnědnout a sesychat, budou vypadat čím dál děsivěji, což přidá na autenticitě vaší halloweenské výzdoby. Tyto jablečné strašidla můžete rozvěsit po zahradě nebo rozmístit na stoly, kde vytvoří dokonalou podzimní atmosféru.

Umístění jablečných dekorací na zahradu

Když jsou vaše jablečné dekorace hotové, je čas je správně umístit na zahradu. Vyberte místa, která jsou chráněná před deštěm, aby dekorace vydržely co nejdéle. Ideální jsou police nebo stoly pod pergolou či na terase, kde jablka mohou pomalu sesychat a postupně měnit svůj vzhled. Pokud chcete, aby vaše zahrada vypadala skutečně strašidelně, můžete dekorace umístit mezi keře nebo pod stromy, kde vytvoří tajemnou a strašidelnou atmosféru. S trochou fantazie se vaše zahrada promění v děsivé místo, které nadchne nejen vás, ale i vaše hosty.

Prodloužení životnosti jablečných dekorací

Pokud chcete, aby vaše jablečné dekorace vydržely co nejdéle, je důležité je chránit před vlhkostí a deštěm. Jablka můžete například umístit na chráněná místa nebo je mírně přestříkat lakem na vlasy, což zpomalí jejich rozklad. Dalším trikem je použít již padaná jablka, která jsou zralá a méně náchylná k rychlému rozkladu. Díky těmto jednoduchým krokům si můžete užívat své strašidelné dekorace až do Halloweenu, a možná i déle.

Recyklace jablečných dekorací po Halloweenu

Po skončení Halloweenu se nabízí otázka, co s těmito dekoracemi. Jedním z ekologických řešení je použít zbytky jablek jako kompost. Jablka můžete jednoduše rozložit v kompostu, kde se postupně rozpadnou a přispějí k vytvoření úrodné půdy pro vaši zahradu. Další možností je ponechat některá jablka jako krmivo pro ptáky. Tím nejen recyklujete své dekorace, ale také podpoříte místní ptactvo.

Celkově lze říci, že vytvoření jablečných dekorací na Halloween je skvělý způsob, jak spojit kreativitu s ekologickým přístupem. Tyto jednoduché a zábavné projekty jsou ideální pro celou rodinu a jejich realizace nevyžaduje mnoho nákladů. Použitím starých jablek nejen vytváříte originální výzdobu, ale také minimalizujete odpad. Jablečné dekorace jsou navíc snadno upravitelné a můžete je přizpůsobit svému vkusu. Ať už vytvoříte jablečná strašidla, krmítka pro ptáky nebo jiné dekorace, vaše zahrada bude vypadat jedinečně. Tento způsob výzdoby je nejen zábavný, ale také užitečný pro přírodu.

Podívejte se i na náš další článek! 9 nápadů na dekoraci dveří na Halloween, které okouzlí každého

Halloween s jablky: zábavné dekorace, které Vás překvapí!
Halloween s jablky: zábavné dekorace, které Vás překvapí!

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno