DIY
Zdroj: www.thesprucecrafts.com

Zahrada je místo, kde můžeme relaxovat, pěstovat své oblíbené rostliny a trávit čas s rodinou a přáteli. A co je lepší způsob, jak vylepšit svou zahradu, než s DIY projekty, které nejenže zkrášlí váš venkovní prostor, ale také vám umožní ušetřit peníze? Následující nápady vám pomohou vylepšit vaši zahradu bez velkých výdajů. Některé z těchto projektů zaberou jen pár minut, zatímco jiné vám poskytnou skvělou příležitost strávit víkend venku. Můžete vybudovat vyvýšené záhony, pustit se do kontejnerového zahradničení na malém prostoru nebo vytvořit cenově dostupné ploty a obruby. Pokud máte po ruce recyklované materiály, můžete vyzkoušet chytrá řešení jako paletové květináče, treláže, závěsné zahrady a DIY fontány. Každý z těchto nápadů vám pomůže rozvinout vaši kreativitu a zároveň ušetřit peníze.

DIY vyvýšené zahradní záhony

Vyvýšené zahradní záhony jsou skvělým způsobem, jak začít nový zahradní projekt nebo rozšířit stávající zahradu. Vyrobené z krásných cedrových desek, tyto záhony jsou nejen estetické, ale také velmi funkční a odolné vůči povětrnostním vlivům. Postavit je není složité a budou vám sloužit po mnoho let. Vyvýšené záhony zlepší kvalitu půdy, umožní lepší kontrolu nad plevelem a usnadní přístup k rostlinám.

DIY zahradní nápady pro vylepšení Vaší zahrady
Zdroj: www.thespruce.com

Okenní květináče pro kůlnu

Okenní květináče jsou ideální pro malé prostory a přidají šmrnc každé kůlně nebo zahradnímu domku. Tento DIY projekt vám umožní vytvořit extra prostor pro pěstování květin nebo bylinek. Vybudování květináče je snadné a můžete jej natřít nebo ozdobit podle svého vkusu, čímž dodáte vaší zahradě rustikální vzhled. Květináče připevněné k oknům také šetří místo na zemi a poskytují rostlinám dostatek slunečního světla.

DIY zahradní nápady pro vylepšení Vaší zahrady
Zdroj: www.thespruce.com

DIY sukulentní zahrada ve fontáně

Sukulenty jsou oblíbené díky své nenáročnosti na údržbu a schopnosti růst v různých podmínkách. Vytvoření sukulentní zahrady ve staré fontáně je skvělý způsob, jak recyklovat staré věci a zároveň přidat do vaší zahrady zajímavý prvek. Sukulenty uspořádané ve vrstvách vytvářejí plný a vrstvený vzhled, který přitahuje pozornost. Tento projekt je ideální pro ty, kteří hledají originální a snadno udržovatelný zahradní dekor.

fontána
Zdroj: www.thespruce.com

DIY paletový zahradní chodník

Recyklované palety mohou být použity k vytvoření jednoduchého a efektivního zahradního chodníku. Tento DIY projekt je snadno realizovatelný a přidá vaší zahradě nový rozměr. Palety můžete nechat v přírodním vzhledu nebo je natřít podle svého vkusu, čímž získáte zcela nový vzhled. Chodník z palet je nejen praktický, ale také ekologický, protože využívá materiály, které by jinak mohly skončit na skládce.

DIY zahradní nápady pro vylepšení Vaší zahrady
Zdroj: www.thespruce.com

Skleník s vlastní podlahou

Mít vlastní skleník je snem mnoha zahradníků. Tento projekt vám ukáže, jak transformovat jakýkoli skleník pomocí vlastní podlahy z dlaždic. Podlaha je poté šablonována, což dodává prostoru kouzelný a jedinečný vzhled. Skleník s vlastní podlahou vám umožní pěstovat rostliny po celý rok a poskytne vám prostor pro experimentování s různými druhy rostlin.

DIY zahradní nápady pro vylepšení Vaší zahrady
Zdroj: www.thespruce.com

Solární fontána

Přidání solární fontány do jakékoliv větší nádoby spolu s rostlinami milujícími vodu vytvoří krásnou živou dekoraci, kterou můžete umístit kdekoliv v zahradě nebo na dvorku. Tento projekt je nejen estetický, ale také ekologický, protože využívá sluneční energii k provozu fontány. Solární fontány jsou skvělým způsobem, jak přidat do zahrady prvek vody bez nutnosti složitých instalací a vysokých nákladů.

fontána
Zdroj: www.thespruce.com

DIY zahradní nápady jsou skvělým způsobem, jak vylepšit váš venkovní prostor bez velkých investic. Od vyvýšených záhonů po solární fontány, tyto projekty vám umožní být kreativní a zároveň šetrní k životnímu prostředí. Pustit se do těchto projektů je nejen zábavné, ale také velmi uspokojující, protože výsledky vaší práce budou zkrášlovat vaši zahradu po mnoho let. Vyzkoušejte některé z těchto nápadů a dejte své zahradě nový, svěží vzhled.

Podívejte se i na náš další článek! Dlouho kvetoucí trvalky – 1. část

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno