Zdroj: Vlastní zdroj

Podzim se nezadržitelně blíží a s ním i začátek topné sezóny. V tomto období je nezbytné myslet na jednu důležitou povinnost, kterou stanovuje česká legislativa – pravidelnou kontrolu a čištění spalinových cest. Zanedbání této povinnosti může mít nejen negativní dopad na bezpečnost, ale i na vaše finance. Nechte si proto zkontrolovat a vyčistit komín včas a předejděte nepříjemnostem, radí CUP Kominictví – největší kominictví v ČR.

Podle vyhlášky č. 34/2016 Sb., kterou se stanoví pravidla pro kontrolu, čištění a revizi spalinových cest, je majitel nemovitosti povinen zajistit pravidelnou údržbu komínů, aby byl zajištěn jejich bezpečný a bezchybný provoz. Nepravidelně udržované spalinové cesty mohou vést k nebezpečnému hromadění sazí a zplodin, což zvyšuje riziko vzniku požáru nebo otravy oxidem uhelnatým.

Lhůty čištění a kontrol spalinové cesty dle vyhlášky:

Zdroj: Vlastní zdroj

Proč si vybrat CUP Kominictví?

CUP Kominictví, největší kominictví v České republice, je vaším spolehlivým partnerem pro všechny kominické služby. S více než 50 000 spokojenými zákazníky a 10 lety zkušeností nabízíme špičkové služby v oblasti údržby a kontroly spalinových cest.

  1. Profesionální přístup: Naši kominíci jsou pravidelně školeni, aby poskytovali služby na nejvyšší úrovni a podle aktuálních legislativních požadavků.
  2. Moderní technologie: Vyvíjíme vlastní software a používáme moderní vybavení, abychom zajistili efektivní a digitální správu všech úkonů.
  3. Kompletní servis: Nabízíme pravidelné kontroly, revize, čištění a odborné poradenství. Postaráme se, abyste splnili všechny povinnosti, které vám ukládá česká vyhláška.
  4. Pohodlí a flexibilita: Nabízíme flexibilní termíny a vždy se snažíme vyhovět potřebám našich zákazníků, aby čištění nebo kontrola proběhla hladce a včas.
  5. Garance kvality:Jsme největší kominictví v Česku s více než 50 000 zákazníky. Zakládáme si na profesionálním přístupu a té nejvyšší kvalitě služeb.

Nepodceňujte povinnosti – hrozí pokuty, ale i škody na zdraví

Porušení povinnosti zajistit pravidelné čištění a kontrolu komína může vést nejen k pokutám a ztrátě pojistného plnění v případě požáru, ale hlavně v krajním případě ke škodám na majetku a zdraví všech členů domácnosti.

Kontaktujte nás ještě dnes a zajistěte si termín včas před začátkem topné sezóny!

S CUP Kominictví budete mít jistotu, že váš komín je připraven na nadcházející sezónu bezpečně a v souladu s právními předpisy.

CUP Kominictví

565 55 44 44

info@kominici.cz

Online objednání zde

Zdroj: Vlastní zdroj

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno