S příchodem teplejších měsíců roku, neoficiálně označovaných jako „grilovací sezóna“, se mnoho z nás těší na chvíle strávené venku s rodinou a přáteli, kdy můžeme oprášit gril a připravit lahodné grilované pokrmy. Grilování je nejen skvělý způsob, jak trávit čas, ale také příležitost, jak využít grilovací omáčku v celé její slávě. Ať už ji nanášíte na šťavnaté steaky, marinujete v ní kuřecí křídla nebo ji používáte jako dip k různým grilovaným dobrotám, barbecue omáčka dodává jídlu nezaměnitelnou chuť. Nicméně, možnosti jejího využití zdaleka nekončí u grilu. V této sbírce receptů najdete inovativní způsoby, jak barbecue omáčku zakomponovat i do jiných jídel, jako jsou pizza, burgery a fazole. Podívejte se na naše oblíbené recepty s barbecue omáčkou!
Jedním z našich favoritů je například recept na pomalu vařené zapečené fazole, kde se hustá rajčatová barbecue omáčka pomalu dusí s fazolemi, až jsou dokonale měkké a chutné. Doufáme, že vás tyto recepty inspirují k objevování nových možností, jak tuto oblíbenou omáčku využít a obohatit tak vaše kulinářské dobrodružství o nové, chutné zážitky.
Pizza s grilovaným kuřecím masem a cuketou
Tento recept na pizzu bude hotový rychleji, než trvá objednání rozvozu. Jaké je její tajemství? Používá spolehlivé položky zakoupené v obchodě, jako je těsto na pizzu, kuře z rožně a barbecue omáčka. Bonus: bude také mnohem zdravější.
Burgery na grilu
Tento recept je variací na sendviče s trhaným vepřovým masem a využívá barbecue omáčku zakoupenou v obchodě na dva způsoby: Vepřové maso se nejprve dochutí jako hlavní koření a poté se na něj nanáší jako koření.
Sendviče s kuřecím masem na grilu
Hvězdou tohoto lahodného receptu je snadná barbecue omáčka z pěti ingrediencí, kterou lze připravit z běžných surovin ze spíže, jako je kečup, hnědý cukr a worcesterská omáčka.
Barbecue žebírka
Tato žebírka se ke konci pečení přelévají barbecou sladkou omáčkou z medu a chilli omáčky. Ať už tento recept připravíte v troubě, nebo na grilu, charakteristická kouřová chuť zůstane díky omáčce zachována.
Pomalu vařené pečené fazole
Tento recept, ve kterém se fazole vaří hodiny pomalu a na nízkém stupni ve směsi cibule, česneku, slaniny a pikantní barbecue omáčky, bude zaručeným hitem na příští párty.
Celkově lze říci, že barbecue omáčka je mnohem víc než jen doplněk pro grilování. Je to všestranný a chutný pomocník, který může obohatit širokou škálu pokrmů. Ať už ji používáte na tradiční grilované steaky, marinujete v ní kuřecí křídla, nebo ji využijete jako dip, její nezaměnitelná chuť přináší do vašich jídel něco navíc. Navíc, jak ukazují naše recepty, barbecue omáčku lze kreativně zakomponovat i do jídel mimo gril, například do pizzy, burgerů nebo pomalu vařených fazolí. Její bohatá chuť dokáže pozvednout jednoduché pokrmy na novou úroveň. Experimentujte a nechte se inspirovat našimi recepty, které vás mohou zavést na nová kulinářská dobrodružství. Doufáme, že si užijete každé jídlo s touto oblíbenou omáčkou a že vám přinese mnoho chutných zážitků. Grilovací sezóna je ideální čas pro objevování nových receptů a chutí, které vám barbecue omáčka může nabídnout.
Podívejte se i na další článek o grilování! Grilované kuře a lilek s mozzarellou a rajčaty