kuřecí roláda
Designed by Freepik by timolina

Kuřecí roláda je opravdu vznešené jídlo, které se hodí na sváteční stůl. Nejen že dobře chutná, ale po nakrájení se vám na talíři odehrává hra barev a vůní, které zajistí nádivka uvnitř.

Tenhle recept je vlastně taková hra. Ať už si hrajete s vykosťováním kuřete nebo popustíte uzdu fantazii při přípravě nádivky nebo nádivek. Kuřecí rolády můžete udělat třeba dvě a každou jinou!

Kuřecí roláda a různé variace nádivky

Můžete zkusit velmi jednoduché náplně – třeba jen šunka a sýr. Nebo se pustit do složitějších kombinací. Co takhle vyzkoušet míchaná vajíčka, pečivo a hrášek, špenát s fetou, anglickou slaninu s vejcem nebo rajčata s mozzarellou? Kombinací je mnoho!

Vykostěné kuře

Na roládu se používá celé vykostěné kuře, je to trochu fuška a na poprvé se vám to nemusí podařit, nezoufejte, to dáte. Poté položte maso kůží dolů a trochu ho poklepejte, aby bylo všude rovnoměrné. Pokud se nechcete pouštět do vykosťování celého kuřete, můžete využít jen prsní řízky. Naklepejte je, vyskládejte pak těsně vedle sebe na fólii, trochu se může maso překrývat, aby mezi řízky nebyla mezera, pak dejte nádivku, zarolujte a svažte provázkem. Také je možnost dát maso na alobal a zarolovat přímo s alobalem a dát do trouby.

Suroviny

  • Plát z vykostěného kuřete nebo 3 ks prsní řízky
  • 100 g anglická slanina
  • hořčice
  • cibule
  • 3 vejce
  • hrášek – malá plechovka sterilovaného
  • paprika
  • sůl, pepř
  • máslo, olej

Příprava

Vykostěte celé kuře, případně můžete i zakoupit celý vykostěný plát. Pokud není po ruce, tak nahraďte naklepanými prsními řízky (viz výše).

Na oleji osmažte pokrájenou cibulku, kapii a slaninu. Vmícháme vejce, osolíme, opepříme. Na závěr dáme hrášek.

Plát masa potřeme hořčicí, dáme na něj nádivku, zarolujeme a svážeme provázkem. Vložíme do pekáčku, navrch dáme kousky másla a pečeme na 160 stupňů asi hodinu.

Jako přílohu zvolte brambory nebo bramborovou kaši a zeleninový salát.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno