kávová sedlina
Zdroj: www.epicgardening.com

Jak už mnoho z nás ví, existuje spousta skvělých způsobů, jak repurposovat a znovu použít staré věci doma. Místo toho, abychom věci házeli do koše, může být znovupoužití ideální možností, jak být udržitelnější—a je to skvělý způsob, jak ušetřit peníze. Podívejte se na 6 běžných domácích předmětů, které můžete použít na zahradě!

Jednou z nejčastějších oblastí pro repurposování starých věcí je zahrada. Zdá se, že právě zde se hromadí spousta různých úkolů a malé řešení mohou mít velký význam.

Podivejte se na 6 běžných domácích předmětů, které můžete použít na zahradě!

Plastové lahve pro sazenice

Staré nádoby mohou být skvělým způsobem, jak znovu použít věci na zahradě. To platí zejména pro mléčné lahve a podobné nádoby, které jsou vynikající pro sazenice. Tyto nádoby mohou mít několik využití jak pro zahájení růstu semen, tak pro přesazování mladých rostlin do větších velikostí. Mléčné lahve poskytují vhodnou ochranu a zároveň umožňují kontrolované zalévání a růst.

6 běžných domácích předmětů, které můžete použít na zahradě
Zdroj: www.thespruce.com

Punčochy jako podpěry pro rostliny a stromy

Tento skříňový doplněk má několik inovativních použití na zahradě. Jednou z populárních možností je použití punčoch k držení rostoucích melounů nad zemí, zejména když jsou přivázány k mřížce. Ale existují i jiné skvělé zahradnické využití pro staré punčochy, například jako podpěry pro mladé stromy. Když zasadíte mladé stromy, často potřebují stabilizující kůly a pruhy starých punčoch mohou dobře posloužit jako vázací materiál.

6 běžných domácích předmětů, které můžete použít na zahradě
Zdroj: www.thespruce.com

Průhledné plastové tašky pro regulaci teploty

Dalším domácím oblíbeným předmětem, který často používají zahradníci, jsou průhledné plastové tašky jako způsob, jak prodloužit vegetační období, když jsou teploty nízké. Pečlivým umístěním na vrch rostlin mohou plastové tašky vytvořit teplejší prostředí, což umožňuje delší růst než obvykle. Tento trik je nejlepší používat během přechodových období, ale je důležité pečlivě sledovat venkovní teploty, protože přílišné teplo může rostliny poškodit.

6 běžných domácích předmětů, které můžete použít na zahradě
Zdroj: www.thespruce.com

Noviny jako účinná bariéra proti plevelům

Každý, kdo má zahradu, ví, jak únavné a neefektivní může být neustálé pletí. Bariéry proti plevelu jsou skvělým způsobem, jak udržet plevel na uzdě, nebo můžete použít noviny jako ekologickou alternativu. Noviny mohou zabránit plevelu v přijímání dostatku světla ke klíčení a zároveň vytvářet zdravé prostředí pro rostliny, které chcete, aby prosperovaly. Noviny zadržují vlhkost a mohou pomoci regulovat teplotu půdy.

noviny
Zdroj: www.thespruce.com

Kávová sedlina pro dusík

Pokud zjistíte, že vašim rostlinám něco chybí, ale nemůžete přijít na to, co by to mohlo být, zvažte domácí kompost. Kávová sedlina je výborným přídavkem, protože zvyšuje obsah dusíku a přidává organickou hmotu do vaší půdy. Dusík je základním prvkem pro růst rostlin a kávová sedlina je skvělým a levným způsobem, jak tento prvek přidat.

6 běžných domácích předmětů, které můžete použít na zahradě
Zdroj: www.thespruce.com

Vaječné skořápky pro vápník

Stejně jako kávová sedlina, i vaječné skořápky jsou známým způsobem, jak obohatit půdu. Rozdrcené skořápky přidané do půdy mohou zlepšit obsah vápníku. Vápník je důležitý pro růst a zdraví rostlin. Skořápky také mohou pomoci odpudit určité škůdce, jako jsou slimáci a šneci.

skořápky
Zdroj: www.thespruce.com

Zahradničení je nejen o pěstování rostlin, ale také o hledání chytrých a udržitelných způsobů, jak využít to, co máme po ruce. Použitím 6 běžných domácích předmětů můžeme nejen šetřit peníze, ale také pomoci životnímu prostředí. Mléčné lahve, punčochy, plastové tašky, noviny, kávová sedlina a vaječné skořápky jsou jen několik příkladů toho, jak můžeme znovu použít běžné předměty k dosažení lepších výsledků v zahradě. Tím, že budeme kreativní a zodpovědní, můžeme vytvořit krásnou a zdravou zahradu bez velkých nákladů a odpadu.

Podívejte se i na náš další článek! Elegantní útočiště: nápady na francouzskou venkovskou ložnici

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno