Jaro je úžasné období pro vaření a zábavu – dny se prodlužují, teploty pomalu stoupají a k přípravě jarních předkrmů (ale i hlavních chodů a příloh) je k dispozici spousta čerstvých sezónních surovin. Ať už se scházíte s přáteli a rodinou na oslavu Velikonoc, dětskou oslavu nebo zahradní párty, podávání sezónních chutí v podobě podávaných předkrmů je tím nejchutnějším způsobem oslavy. Dnešní článěk obsahuje 15 receptů, např. ďábelská vejce, dipy, slané koláče a polévky. Všechny představují dokonalý způsob, jak přivítat sezónu – a vaše hosty.
Chřestový koláč Gruyère
S použitím mraženého listového těsta zakoupeného v obchodě je sestavení tohoto působivého a lahodného slaného koláče hračka.
Ďábelská vejce
Tyto malé kousky jsou tak snadné a tak chutné, že se určitě rychle ztratí. Naše rychlé zpracování oblíbené pochoutky, ďábelského vajíčka, používá rýžové krekry jako základ pro plátek natvrdo uvařeného vejce a přidává kapku hořčice a majonézy, aby se vše spojilo.
Citronový hummus z bílých fazolí
Tuto krémovou, citrusovou variaci na tradiční humus podávejte s baby karotkou, hráškem, ředkvičkami a další jemnou jarní zeleninou. Je to jedna z našich nejoblíbenějších úprav klasického hummusu.
Vejce s pečenou cibulí a kozím sýrem
Tato krásná mini velikonoční vajíčka nepraskají; po namazání na krekry se rozplývají v ústech. Pražená cibulka vdechne měkkému kozímu sýru česnekový nádech a fialové květy pažitky a zrnka pepře je zvýrazní.
Cantaloupe a mozzarella s prosciuttem a bazalkou
Cantaloupe, mozzarella s prosciuttem a bazalkou vytvářejí harmonickou kombinaci chutí, spojující sladkost melounu s pikantními tóny sýra a aromatickou čerstvostí bazalky. Tato lahodná kombinace je oblíbená jako osvěžující předkrm nebo lehký letní pokrm.
Jarní hrachová polévka s chřestem a bramborami
Lehká a přitom sytá polévka je jako jaro v misce. Je plná chřestu, hrášku, hrášku a brambor v aromatickém zeleninovém vývaru.
Bylinkovo-sýrové pečivo
Klasické francouzské pečivo se dočkalo slaného zpracování s parmazánem, čedarem a čerstvými bylinkami podle vašeho výběru, které se skládají do listového těsta.
Lahodný dresink
Připravte si tento klasický dip pro hosty a další si uložte do ledničky, abyste ho mohli použít jako dresink. Pikantní základ ze zakysané smetany a majonézy je zvýrazněn čerstvou cibulkou a ančovičkami; podávejte se sezónní řadou čerstvé zeleniny.
Studená polévka z melounu, okurky a máty
Okurky, meloun, limetková šťáva, čerstvé lístky máty a řecký jogurt dohromady tvoří sladký první chod – nebo předkrm, který se dá popíjet v jedné porci – na příštím jarním večírku.
Jarní dip s pestem
Tento krémový dip s pestem je vítaným doplňkem k oblíbenému sendviči, ale skvěle se hodí i jako živá příloha ke křupavé jarní zelenině.
Brambory obalované ve slanině
Pro tento jednoduchý předkrm zabalte malé nové brambory do proužků slaniny a zbytek nechte na troubě. Přidejte citronovou omáčku Aioli na namáčení.
Crostini s artyčoky a parmazánem
Marinovaná artyčoková srdíčka, parmazán a petržel se rychle spojí v příjemný předkrm. Crostini můžete podávat při pokojové teplotě nebo je několik minut opékat, aby se sýr roztavil.
Paté z uzeného pstruha na opečené bagetě
Další z 15 receptů je tento dip na bázi smetanového sýra je jemně pikantní díky čerstvé pažitce a šalotce, zatímco opečená bageta ho doplňuje křupavou kůrkou.
Pomazánka z hrášku, mandlí a ricotty
Tuto krémovou pomazánku z anglického hrášku, mandlí a sýru ricotta můžete použít jako dip k předkrmům nebo jako pomazánku na sendviče a tartiny. Pro snadnější přípravu na večírek můžete tento dip připravit v pyré až týden předem.
Gazpacho ze žlutých rajčat a broskví
Čerstvé ingredience na gazpacho – včetně žlutých rajčat, anglické okurky, papriky a zralé broskve – marinujte přes noc s bazalkou, česnekem a octem; pak je před podáváním rychle propasírujte a připravte jednoduchou polévku.
Jaro je úžasné období pro vaření a zábavu, kdy se dny prodlužují, teploty pomalu stoupají a nabídka čerstvých sezónních surovin je hojná. Bez ohledu na to, zda se scházíte s přáteli a rodinou na oslavu Velikonoc, dětskou oslavu nebo zahradní párty, podávání sezónních chutí prostřednictvím předkrmů je nejchutnějším způsobem oslavy. Článek nabízí 15 receptů, jako jsou ďábelská vejce, dipy, slané koláče a polévky, které představují dokonalý způsob, jak přivítat jaro – a potěšit vaše hosty.