|
Čím jsou napadeny brambory?, 23.7.2018 Podobné postižení také mívám, výhradně na hlízách z keřů přiléhajících k trávníku, takže primární je požer živočišným škůdcem z trávníku a hniloba je sekundární. Poškozeno vždy několik hlíz, neřeším, oloupu. J. |
|
Nejspíš plíseň narajčatech - postříkat nebo zlikvidovat?, 8.7.2018 Ani na jednom z obrázků ve vlákně se nejedná o obávanou plíseň bramborovou. Za sebe radím neřešit. Život mne již naučil nepodstatné neřešit. Jiřina. |
|
|
|
Naklíčování semen pro roubování okurek?, 19.4.2018 Roubované okurky (svoje) pěstuji asi deset let, předtím jsem si je kupovala. Svoje si pěstuji hlavně pro ignoranci prodejců, nikdo z nich nezná naroubovanou odrůdu ani podnož. Roubované rostliny mají výhodu v mohutnosti kořenového systému tykve,... celý příspěvek > |
|
Naklíčování semen pro roubování okurek?, 13.4.2018 Okurky roubuji na Sprinter a nic nepřekličuji, klíčí dobře po léta z různých šarží. Vysévám do kelímku po 6 semenech. Zdraví Jiřina |
|
Tykev k roubování melounů, 11.4.2018 Možno zasadit hlouběji, pustí dobře kořeny, nevidím v tom problém. jiřina |
|
Množení sazenic rajčat řízkováním 2016, 22.1.2018 Původní rostliny nechávám vždy plodit. Na novou sazenici zapěstuji nejníže rostoucí zálistek, většinou neroste šejdrem. V místě spojení s původním stonkem je kolénko, tam je nebezpečí vylomení, to řeším zasazením (zapuštěním) do většího květináče od... celý příspěvek > |
|
Množení sazenic rajčat řízkováním 2016, 21.1.2018 Kolik mají pravých listů? Řízkuju vždy tak, že prvně odřízku vrcholový řízek, ponechám zbylou rostlinu s čtyřmi až pěti pravými listy a čekám na zálistky. J. |
|
Množení sazenic rajčat řízkováním 2016, 21.1.2018 Substrát používám ten výsevní. K řízkování jsou vhodnější substráty s nižším obsahem živin, v tom se lépe hojí rány a tvoří kořeny. Po zastrkání řízku do kompostu by Vám mohly shnít. Bakterie v kompostu by je pojaly za další přísun materiálu k... celý příspěvek > |
|
Papriky 2018, 14.1.2018 Balkonovku jsem pěstovala před lety ve skleníku, šlo o nevzrůstnou odrůdu s jehlancovitými plody se silnou stěnou. Byla jsem s ní spokojená. V poslední době mi vyhovují hybridní odrůdy fy SEMO, loni jsem zakoupila semínka v balení po 1 g, mám na... celý příspěvek > |
|
Rajčata 2018, 13.1.2018 Před několika lety jsem pěstovala M.R. jednu rostlinu, ničím nme nezaujalo, opakovaně nepěstuji. J. |
|
|
|
Doporučte zahradnický substrát pro předpěstování rajčat a paprik, 8.1.2018 Vysévám do nějakého českého výsevního substrátu, většinou si ho v předchozím roce na jedné dvou sazenicích odzkouším, aby nešlo o špatnou šarži. Dále přesazuji do směsi vlastního kompostu, rašeliny a hlíny z krtinců. Vlastní kompost bez herbicidem... celý příspěvek > |
|
Množení sazenic rajčat řízkováním 2016, 6.1.2018 Letos na Tři krále jako už tradičně začínám rajčatovou sezonu výsevem semínek k řízkování. Možná by šlo vysévat o něco dříve, tento termín mám odzkoušený a jsem celkem konzervativní, tak neměním. Snažila jsem se omezit množství rostli k řízkování,... celý příspěvek > |
|
Papriky 2018, 4.1.2018 Kompost a popel ze dřeva používám při předpěstování paprik též, ale přidávám ho až do substrátu při přepichování paprik do kelímků. Výsevní substrát by měl obsahovat co nejméně živin a možných patogenních bakterií. Zvýšená koncentrace solí zpomaluje... celý příspěvek > |
|
Rajčata 2018, 26.12.2017 Pane Milane, projděte si moje starší příspěvky zde na zahradě.cz, kde řízkování detailně popisuji včetně fotodokumentace a datování posledních asi sedm let. Příspěvky jsou pod názvy: Množení sazenic rajčat řízkováním a podobně.
Rajče Blumko je... celý příspěvek > |
|
Rajčata 2018, 26.12.2017 Zatím mám přesnější obraz o složení rostlin ve skleníku, venkovní posty ponechávám zatím otevřené. Letos se mi Tomatoberry F1 zdálo hůře rostoucí v druhé polovině sezony a lehce ve skleníku praskalo, byla jsem rozhodnutí ho r. 2018 vynechat, říkala... celý příspěvek > |
|