|
Rajčata 2024, 17.9.2024 Měl jsem obojí, tedy jak Appleberry, tak Gardenberry, ještě i pod jménem Tomatoberry (dovoz z Anglie od Thompsonů). Ty druhé mi chutnaly o malinko líp, ale jsou si velice chuťově podobné. Skvělá rajčata. Appleberry je ve třech barevných variantách... celý příspěvek > | | Rajčata 2024, 16.9.2024 Máš je mít. Mám tu také, nebo spíš budu mít - semínka dělám až na podzim, nový odolný nehybridní biftek (není to sice srdce) Vivagrande. Ten jsem letos použil na zavaření, ale i syrový či v salátu je slušný, tak mezi 6 a 7. Má jednu výhodu: na rozdíl... celý příspěvek > | |
| | Paprika Rodrigo, 16.9.2024 Nádhera. Zasloužíte pasování na paprikového rytíře, když už ne krále. A myslím to vážně.
Milan HP | | Paprika Rodrigo, 16.9.2024 To jsou macci, dobrá práce. Konec zaječích úmyslů? Příští rok repete?
Milan | | Rajčata 2024, 15.9.2024 Miloši, pokud sháníš žlutá cherry, budu moci nabídnout plísním odolnou nehybridní Sunviva. Neumím srovnat s Goldkrone, tu jsem nikdy neměl, ale Sunviva je dost sladká. Tedy je také náchylná k praskání, ale čekal jsem to horší, takže žádná katastrofa.... celý příspěvek > | | Rajčata 2024, 14.9.2024 Moje rajčata, tedy přesně řečeno řízky, mne dneska mile překvapila: z cca 2,5 kg sebraných jich bylo jen 5 kousků prasklých. Převážně Sunvivy.
Milan HP | | Rajčata 2024, 13.9.2024 Ahoj Vladimíre.
Kdysi jsem četl nějakou studii, která tvrdila, že takto na kšeft pěstovaným rajčatům nechybí jen jeden gen chuti, ale hned devět. Tak jsem si tenkrát nějaké koupil a té studii okamžitě uvěřil. No a v hospodách mne jimi častují... celý příspěvek > | | Rajčata 2024, 13.9.2024 Paráda. A to sis jednu chvíli zoufal.
Jaké jsou chuťově? Rajčatové nebo spíš do ovocna? Loni jsem měl červeno-žlutě pruhovaného Gourmansuna F1 a letos fialovo-zelenou Purple Zebra F1. Výborné, ale spíš jako jiné ovoce než rajče. Spoustě lidí... celý příspěvek > | | Rajčata 2024, 13.9.2024 Ne. Zatím jsem otrhal jen ta zralá. Určitě jich spousta popraská, ta holt oželím, ale až se zase počasí umravní, bude většina v pořádku. A letos by podle předpovědi mohly přijít první mrazíky později než jindy. Zelená rajčata otrhávám teprve když... celý příspěvek > | | Odrůdy rajčat, které už rozhodně nechci, 13.9.2024 Ano, Tornáda jsme možná také měli. Rozhodně jsou plodnější a chutnější než Bonset. Pěstoval jsem je i později, ale jsou dost citlivá na PB. A aby měly správnou chuť, nesmí se přehnojovat a přelévat.
Milan HP | |
| | Odrůdy rajčat, které už rozhodně nechci, 13.9.2024 No, z toho moc moudrý nejsem. Ale nevadí, já na zázračné bujony stejně nevěřím. Tedy pokud nenazveme třeba fermentovaný slepičinec či kopřivovou jíchu tímhle výrazem. Ale to nejspíš ještě neproběhlo.
Milan HP | | Odrůdy rajčat, které už rozhodně nechci, 11.9.2024 O jakém "zázračném bujónu" je řeč?
Milan HP | | Rajčata 2024, 11.9.2024 Nagina je ta odrůda, kterou Sutton's Seeds prodávají pod názvem Crimson Plum?
Jinak se ale musím zastat Mountain Magica a všech Crimsonů: u mne vždy - už sedmý rok - vydržely plodit zdravé plody až do prvních mrazů. Pravda, v letech s plísní... celý příspěvek > | | Rajčata 2024, 11.9.2024 Musím potvrdit, že pěstování ze řízků plísni odolných odrůd, vysazených v červnu, za běžných podmínek opravdu prodlouží sezónu rajčat až do prvních mrazů. Letos jsem udělal pokus a vysadil 3 zálistky Mountain Magika přímo do záhonu až 20.7. Jejich... celý příspěvek > | | Odrůdy rajčat, které už rozhodně nechci, 11.9.2024 Tak keříčková Iron Lady zklamala na celé čáře. Podlehla totiž ne Septorii, na to jí nezbyl čas, ale Alternarii, a to už začátkem července. Jako jediná z plísni odolných odrůd. Ochutnal jsem jen jeden plod a musím říct, že je to chuťově s bídou... celý příspěvek > | |
|
|