Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Waltře, co Ti na to říct? Jsou přesně tak, jak mají být. Správně vyvinuté, zdravé rostliny.yes. Kdy tipuješ první sklizeň?

Já dneska zjistil, že mi dost velká část zralých rajčat na levém, tedy sviluškou nepostiženém, okně praská. Při stabilních teplotách i vlhkosti vzduchu je jediný závěr: přehnal jsem to s vodou a hnojením. Nicméně praskliny nechytají plíseň, na chuti rajčat to není znát a asi díky tomu mám zdaleka největší rajčata od začátku domácího pěstování. Nic není dokonalé.

Ty postižené jsou na balkóně. Záměr byl je nekompromisně postříkat Vertimecem. Jenže mají na sobě desítky plodů, které už červenají a manželka říká: A to budeme ty postříkané plody jíst? A já s ní naprosto souhlasím, i když Vertimec má OL jen 3 dny. Takže postřik se (zatím?) nekoná. Raději ty rostliny obětuju (mám ještě rezervu), ale mrknul jsem na ně, venku se těm sviluškám daří mnohem hůř, a tak trochu jsem nabyl naděje, že si s tím Matka Příroda opět poradí. Mně se nějak vnitřně příčí se jí protivit. Ony ty napadené listy nemusí být nutně úplně nefunkční, i když jsou tečkované jako dalmatinci, ale zelená stále převládá. A vyrážejí nové výhony. Tak to zase asi nechám dojít do extrému. U plísni odolných se mi to notně vyplatilo.wink

Milan

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika